05 d’octubre 2008

Exposisicó de Doraemon al Saló del Manga

Doraemon és un dels personatges més populars de l’animació japonesa. El passat mes de març, el ministeri d’Afers Exteriors del Japó el va nomenar ambaixador de l’anime. A més, properament se celebraran els 15 anys d’emissió d’aquesta sèrie a Espanya. Tots aquests fets han impulsat a FICOMIC i a Luk Internacional a muntar una exposició dedicada a Doraemon en el XIV Saló del Manga, que posteriorment serà itinerant.

L’objectiu de l’exposició és mostrar alguns dels secrets d’aquest personatge. Es podran veure els dibuixos (cels) que es fan servir a les animacions i també els story-boards on es veu el guió dibuixat. La mostra també ensenyarà diferents productes de martxandatge, tots ells exclusius del Japó. També s’emetrà a través d’una pantalla un muntatge audiovisual os es podrà apreciar l’evolució del personatge. L’escenografia és una producció del Teatre Auditori de Sant Cugat, que entre les seves darreres realitzacions tenim l’escenografia de l’obra de teatre Spamalot del Tricicle. El disseny gràfic corre a càrrec d’Àlex Gallego, que també va col·laborar en la creació dels decorats d’aquest muntatge teatral.

Fujimoto Hiroshi i Motoo Abiko, sota el pseudònim de Fujiko F. Fujio, van crear el 1969 el manga protagonitzat pel gat robot Doraemon i el seu amic Nobita Nobi. El fenomen d’en Doraemon no ha disminuït amb el pas del temps. Des de la seva creació fins a l’actualitat, sempre ha estat present al Japó. L’avala la seva sèrie d’animació, amb més de mil episodis, ininterrompuda des d’abril de 1979 fins a l’actualitat. A més, des de 1980, cada any s’estrena als cinemes del Japó un llargmetratge d’animació. El nom de Doraemon està composat pel nom d’uns pastissets típics japonesos, els dorayakis (el nom dels quals ve donat per la seva forma, perquè “Dora” significa Gong en japonès), juntament amb el sufix -emon. La sèrie s’emet als Canals Autonòmics i a Boomerang, i compta amb una web a Espanya que és el referent per als seus seguidors: http://doraemon.luk.es. L’editor del manga a Espanya de Doraemon és Planeta DeAgostini Cómics.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada