17 de setembre 2008

Rebels amb causa

Rebels amb causa vol ser una aproximació a la trajectòria com a dibuixant d'historietes de Josep Escobar. Tot i que hi haurà referències a les seves altres múltiples creacions -teatre, dibuixos animats, publicitat-, la nostra proposta es vol centrar en la seva aportació més coneguda, els seus tebeos. Per fer-ho, més enllà d'altres possibilitats d'aproximació -cronològiques, estilístiques, semiòtiques...-, Rebels amb causa es vol centrar en els seus personatges més coneguts tot presentant-los des de la perspectiva de la rebel·lió.

L'etimologia de la paraula rebel·lió ens parla d'un origen llatí on la paraula es forma amb el prefix re -amb matís emfàtic, reiteratiu- i la paraula bellum -guerra, lluita...-. Rebel, doncs, és aquell que torna a la lluita, aquell que malgrat les derrotes torna a plantar cara, que no defalleix. Josep Escobar va ser un home que va rebre molts cops de la vida i de la història però que, malgrat tot, mai va renunciar, sempre va tornar a la lluita adaptant-se a les noves condicions i sense abandonar en cap moment el seu ànim irreductible. Potser per això molts dels seus personatges són així, rebels; malgrat que no aconsegueixen gairebé mai els seus objectius, els seus herois sempre estan a punt per continuar la lluita contra la gana, contra la llista dels Reis Gods o contra el cuarto de los ratones. Escobar i els seus personatges saben que el món és injust, i que les causes per ser rebels sempre existiran.

Del 16/09/2008 al 12/10/2008 a la Capella de Sant Joan (Pl. de Sant Joan 1, Vilafranca del Penedès). De dimecres a dissabte, de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada