29 de setembre 2008

El futur de l'Anime al Saló del Manga

El Saló del Manga s'enorgulleix de presentar dos convidats d’excepció. A l’edició d’aquest any, el Ministeri de Relacions Exteriors del Japó, en col·laboració amb la Japan Foundation, convidaran a Takamasa Sakurai i Michihiko Suwa per tal que parlin del present i futur de l’animació japonesa. Ambdós, especialistes de renom i involucrats en la indústria del anime i la televisió japonesa des de fa anys, participaran en una taula rodona que se celebrarà la tarda del divendres 31 d’octubre.

Takamasa Sakurai. Sempre s’ha interessat en les indústries creatives, especialment en les arts digitals i l’educació. Considera el seu objectiu a llarg termini estudiar el potencial de la indústria d’animació japonesa en un context global, així com el paper d’aquesta en les relacions exteriors del país. Després de graduar-se en Ciències Polítiques i Econòmiques a la Universitat de Waseda, va començar la seva carrera professional a l’editorial Koubunsha Co. i va treballar com Director Gerent i Oficial Executiu en diverses empreses del món digital. A més, també ha estat professor de la Universitat Digital Hollywood, productor de videoclips de diversos grups de música japonesos i actualment és productor de continguts independent. Té una amplia experiència oferint conferències sobre la indústria de l’animació japonesa fora del Japó ja que ha participat en jornades d’estudi en països com Itàlia, República Txeca, Espanya, Aràbia Saudí, Alemanya y Corea del Sud.

Michihiko Suwa. És Productor Executiu de Nihon TV (Yomiuri TV), una de les televisions més importants del Japó. Com a productor, després d’investigar que demana el públic en matèria d’animació en cada moment, s’encarrega de planificar el desenvolupament de les sèries o pel·lícules i d’organitzar la gran quantitat de tasques necessàries per tal que aquestes puguin sortir a la llum. Va comença a treballar a Nihon TV en 1983 pel que ha tingut ocasió de participar en diverses sèries i pel·lícules d’animació japoneses molt conegudes al nostre país. Per les seves mans han passat sèries tan populars com Yawara!, City Hunter, Detective Conan o Black Jack. També ha coordinat i planificat altres sèries destacades com Angel Heart, Yattaman, Inuyasha o Kindaichi Shonen no Jinkebo.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada