17 de juliol 2008

El projecte del Museu del Còmic d'Andorra

El Diari d'Andorra ha tingut accés al projecte del futur Centre d'interpretació i documentació del Còmic de la Massana (del qual us en vam parlar aquí). Us posem un extracte de l'article de Joan Antoni Guerrero, del Diari d'Andorra, amb informació molt interessant:

El gruixut document de treball que conté el full de ruta per al centre fixa com a models a seguir el Centre National de la Bande Dessinée et de l’Illustration (CNBDI) d’Angulema, creat el 1990, així com la Bedeteca de Lisboa i el Centre Belga de la Bande Dessinée, a Brusel·les. A grans trets, els objectius principals del projecte són la creació d’un arxiu nacional de la historieta, un centre d’informació i documentació, i un museu del còmic. Amb tot, però, la utilitat el nou espai serà va­riada i s’hi preveuen des d’activitats de creació i conservació d’un fons documental sobre la historieta fins a un servei de biblioteca documental de consulta sobre el còmic, un espai d’hemeroteca de tebeos, fins al 1990 amb consulta restringida i de 1990 en endavant.

El centre hauria de ser també un punt de suport per a la documentació sobre autors, editors i obres de préstec a investigadors, periodistes, centres educatius i institucions diverses. Tot plegat es dividirà en un espai de tres plantes (i una de soterrada) que tindran uns 100 metres quadrats de superfície, de manera que la infraestructura n’ocuparia uns 400 en total.

La iniciativa engegada a la Mas­sana ja ha rebut el suport incondicionals de noms consagrats com ara Forges, J. L. Martín (editor de la revista El Jueves), els germans Grangel i José Luis Munuera, entres molts d’altres. Així mateix, diverses firmes editorials han expressat també el ple suport al projecte. Des d’Angulema, ciutat que acull el saló del còmic més important del món, també s’ha fet arribar una carta d’encoratjament al co­mú de la Massana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada