04 de juny 2008

Francesc Capdevila 'Max', president de la nova Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals

Francesc Capdevila 'Max', fa poc guardonat amb el premi Nacional de Còmic pel Ministeri de Cultura, presidirà la nova junta directiva de la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals (FADIP). L'associació aglutina cinc entitats i més d'un miler d'il·lustradors i té com a objectiu servir d'interlocutor en representació de tot el sector al país.

Capdevila (Barcelona, 1956) va rebre el 1997 el premi Nacional d'Il·lustració Infantil i Juvenil, i l'any 2000 el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona en reconeixement a la seva carrera. Per ell "és una gran responsabilitat presidir la FADIP, a més d'un honor". Alhora, ha recalcat que "estem en un moment molt important per a la il·lustració a l'Estat, però el seu futur depèn que els il·lustradors aconseguim fer sentir la nostra veu en defensa d'uns drets bàsics molt maltractats fins ara".

La nova directiva afrontarà la creació de l'Observatori de la Il·lustració, l'objectiu del qual serà, segons han indicat avui, "processar i estudiar la informació sobre les pràctiques contractuals i econòmiques al mercat de la il·lustració", per posar en evidència els abusos que s'estan portant a terme en algunes empreses, "especialment en el sector editorial, i també destacar les que desenvolupen bones pràctiques".

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada