20 d’abril 2008

Premi Especial ComiCat 2008


Després de fer públics els resultats dels Premis ComiCat 2008 en les diferents categories, només ens resta donar a conèixer ara la cirereta del pastís: el guanyador del Premi Especial ComiCat, un guardó de caràcter especial triat pels integrants d’aquest bloc. Així doncs, reunits (virtualment), els membres de ComiCat decideixen atorgar el premi a:

Premi Especial ComiCat 2008

Quim Bou


Quim Bou al Saló del Còmic d'enguany


Nascut a Vidreres (La Selva), Quim Bou resideix actualment a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany). Titulat en còmic per l’Escola de Còmic Joso (Barcelona) i amb una àmplia formació, ha realitzat il·lustracions per a diferents novel·les i manuals, a més de còmics. Ha col·laborat també amb diferents revistes i ha publicat amb editorials com La Cúpula, Dude o Dolmen Editorial. Actualment treballa en la Història Universal d'Orn, personatge de creació pròpia i que té una llarga trajectòria. Precisament l'any 2007 ha significat el tret de sortida de la publicació d’aquesta sèrie (formada per 12 àlbums) amb l'aparició del primer titulat Orn: Història Universal #1 Herdez (Dolmen Editorial) de manera simultània en català i castellà (i del qual podeu llegir-ne la ressenya aquí). L’obra de Quim Bou ha estat guardonada diversos cops i a aquests premis ara s’hi pot afegir aquest primer Premi Especial ComiCat, de caràcter honorífic, que distingeix la seva trajectòria vers la publicació i creació de còmics en català durant l’any 2007.


Amb aquest darrer premi donem per finalitzada aquesta primera edició dels Premis ComiCat. Des de ComiCat us volem manifestar la nostra satisfacció per la gran acollida que ha tingut aquesta iniciativa i us volem agrair la vostra participació, així com la difusió realitzada. Tot i les dificultats que s’han presentat (i els intents de boicotejar les votacions), no ens hem donat per vençuts i, amb l’experiència d’aquesta primera convocatòria, estem convençuts que la propera edició de ben segur en sortirà beneficiada. Esperem que l’any vinent ho tinguem tots molt més difícil a l’hora de votar, la qual cosa voldrà dir que s’ha editat molt i de molt bona qualitat en la nostra llengua durant aquest 2008. Oportunament us informarem de les novetats que ens esperen en la propera edició d'aquests Premis ComiCat. Moltes gràcies i fins l'any vinent!

3 comentaris:

  1. Ei, moltes gràcies!

    M'ha sorprès i alegrat molt!
    L'únic que puc fer per donar-vos les gràcies és seguir intentant fer el millor possible els meus còmics i també, és clar, que surtin en català.

    Salut i còmics!
    Quim

    ResponElimina
  2. Guaita! En Quim viu a la seu social de l'empresa on treballo. Què n'és de petit el món!

    Felicitats!

    ResponElimina
  3. T'ho mereixes!

    Et vaig descobrir no fa gaire però m'encanta la teva feina! Vaig maldar pel fòrum provant de trobar còmics de l'Orn anteriors a la Història Universal, però no en vaig trobar. :(

    ResponElimina