28 d’abril 2008

Herois vol. 1

Seguim amb les ressenyes de les novetats que s'han publicat durant el darrer Saló del Còmic. Ara és el torn d'uns Herois molt televisius.

Herois Vol. 01 (Edició en català)
Diversos autors

Heroes
vol. 1 USA
Planeta de Agostini Comics
240 pàgs.
15,95 €

Van salvar l’animadora, van salvar el món. Van viatjar al futur per salvar el present. Peter Petrelli, el senador Nathan, Claire Benett, Hiro Nakamura, Nikki Sanders, Matt Parkman: gent del carrer, sense res en comú, o això semblava. Cadascun d’ells té una habilitat especial que els separa de la resta dels humans, una habilitat que els apropa al nivell dels déus... o a ser maleïts per sempre entre la resta de la gent.

Herois. Primera temporada recopila en un únic tom els còmics que la cadena de televisió NBC va publicar al seu web de manera paral·lela a l’emissió de la primera temporada d’aquesta coneguda sèrie. Lluny de ser una simple translació de la pantalla a la vinyeta, l’objectiu d’aquest còmic és donar informació que complementi els diferents capítols de la sèrie i explorar alguns dels aspectes que, per qüestió de temps, no es poden veure a la petita pantalla. Això determina el format de cada història, que es desenvolupa entre 5 o 6 pàgines. La nòmina de dibuixants d’aquesta versió en còmic és prou àmplia i abraça tant noms coneguts dins del panorama nord-americà com d’altres més desconeguts (Michael Turner, Phil Jimenez, Richard Isanove, Kerry Gammill, etc.). El resultat és una gran varietat de tonalitats pel que fa a l’aspecte gràfic amb la riquesa que això comporta, fet, però, que treu uniformitat al conjunt.

Aquestes històries ens permeten aprofundir una mica en els sentiments i l’interior de personatges com en Hiro o la Claire (al començament de la sèrie). Però això és un fet més aviat puntual ja que el protagonisme del personatge a la sèrie va inversament proporcional al seu protagonisme en el còmic. És a dir, podem llegir més històries (algunes d’elles dividides en nombroses parts) d’aquells personatges que a la sèrie sembla que tenen un protagonisme més secundari (com ara la Hana, per exemple) que d’aquells que són més importants. La causa d’aquest fet rau, precisament, en el que comentava més amunt: l’objectiu d’aquesta versió en còmic és aportar més informació d’aquells personatges i d’aquells fets que no s’han pogut tractar amb profunditat a la sèrie. En aquest sentit, a més dels personatges, el còmic també ens dóna pistes i lliga certs fets apuntats a la sèrie. D’aquesta manera, la sèrie i el còmic s’alimenten mútuament.

Per les seves característiques és evident que aquest còmic va adreçat als seguidors de la sèrie. La seva lectura no és imprescindible per al visionat de la mateixa, però sí que suposa un al·licient addicional i una injecció d’informació suplementària. En aquest sentit, per gaudir completament de l’experiència proposada, el més recomanable fora combinar el visionat de la sèrie amb la lectura del còmic (és el que es pretén amb la creació d’aquestes vinyetes).

L’edició en paper del còmic inclou també un prefaci d’en Hiro Nakamura (Masi Oka), un text final de Guillermo Ruiz i una interessant entrevista entre Jeph Loeb (un dels productors) i dos dels guionistes de la sèrie (Aron Eli Coleite i Joe Pokaksi) sobre el procés de creació. No cal oblidar, finalment, les esplèndides cobertes de la publicació fictícia 9th Wonders! dibuixades per Tim Sale (i que, recordem, a la ficció pinta Isaac Mendez) que obren cada història. Finalment, destacar l’encert de Planeta de Agostini per haver publicat aquest còmic en català, amb la qual cosa els seguidors de la sèrie el podem llegir en la nostra llengua que és la mateixa en la qual hem vist la sèrie per televisió. Podeu donar un cop d’ull a les primeres pàgines d’Herois aquí.

Nightwing80

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada