17 de març 2008

Pirates (primera part)

Tintin a Barcelona
Tintin a Barcelona (31,8 cm x 21,7 cm, B/N, 124 p.) es una edició pirata no signada que es va vendre a alguns indrets de la ciutat cap a mitjans dels anys vuitanta del segle passat. Tintín va ajudar a molts catalans nascuts durant el franquisme a fer les primeres passes per llegir en català. Massagran coprotagonista de l'historia era el personatge de mes èxit en el còmic en català dels vuitanta.

Personatges de Robert Crumb, Mique Beltran, Lee Falk (Phantom), Gilbert Shelton (Freak Brothers), Milo Manara, Elie Segar (Olivia de Popeye) hi surten en un moment o altre.

L'objectiu del viatge de Tintín es ajudar a Massagran a garantir la seguretat del tresor de la corona de Syldàvia que s'exposa a Barcelona. En la ciutat preolimpica passaran diverses aventures fins a l'enfrontament amb una secta d'homes gat que viuen a les catacumbes de Barcelona. Hi han diversos moments divertits que culminen amb un Tintín transvestit fent passes de ball. El nivell gràfic es molt bàsic i senzill, amb alguns dibuixos agafats directament de l'original. La majoria de vegades els personatges no tenen el suport de un fons treballat. Quan surten els monuments barcelonins estan molt més detallats gràficament. En conjunt no deixa de ser una parodia interessant i curiosa.

Jordi Riera

Pirates I
Pirates II
Pirates III

1 comentari:

  1. Felicitats Jordi! Arribar i moldre, el teu primer escrit a ComiCat i ja apareix als mitjans: http://www.directe.cat/puntdemira/tintin-a-barcelona-6361

    ResponElimina