07 de març 2008

IV Jornades de Còmic de Castelló

Baixeu el díptic amb tota la informació (PDF)

Nota de premsa:

PRESENTACIÓ

comiCS_08 es presenta ja com les IV Jornades de Còmic de Castelló. L’èxit de les edicions anteriors va demostrar l’interès cap a la historieta que existeix a la província, i va convocar un notable nombre de lectors, autors i professionals. És amb ells amb qui comiCS_08 continua creixent.

Les activitats es multipliquen i a la ja tradicional sala del Centre Social Sant Isidre, de la Caixa Rural Castelló, s’afegeix el nou espai de la Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I. Així, comiCS_08 es trasllada plenament al cor de la ciutat. A més de les xarrades i de les conferències, el nombre d’exposicions s’han doblat, s’han traslladat els cicles de projeccions a les sales Neocine del Port Azahar del Grau de Castelló i s’han doblat els tallers anuals. comiCS_08 busca ser unes jornades de reflexió i acció sobre la historieta amb un àmbit el més ampli possible.

comiCS_08 s’obri enguany a una Unió Europea cada vegada més efervescent en el camp cultural amb la presència del col·lectiu eslové Stripburger, en la publicació de la qual participen autors de tot Europa i es distribueix internacionalment, que presentaran a Castelló la seua exposició Honey Talks •La mel que parla. També, amb un esforç constant al llarg de tot el curs, les Jornades de Còmic de Castelló han participat en altres esdeveniments europeus, com el Festival International de la Bande Dessinée d’Angulema, on van ser invitades junt amb altres iniciatives espanyoles per donar compte de la, cada vegada major, activitat que a aquesta banda dels Pirineus hi ha a l’entorn de la historieta.

Al mateix temps, comiCS_08 dóna també compte de l’activitat que es desenvolupa en el seu espai més pròxim amb una exposició sobre fanzines de la Comunitat Valenciana, que serà acompanyada d’un debat obert entorn d’aquest tema. També, com cada any, comiCS_08 acosta a la ciutat a alguns dels més destacats especialistes en el món del còmic. En aquesta ocasió seran Jordi Costa i Carlos Areces els que facen una conferència sobre la part més subterfúgia de la cultura popular que s’ha construït a partir del món del còmic.

Els còmics han gaudit, en els últims anys, d’un procés de redescobriment. La historieta és plenament reconeguda com a mitjà comunicatiu i el potencial que presenta com a llenguatge jove, encara per explorar, suscita cada vegada major interès. Ens agrada pensar que celebracions com la nostra han ajudat a aquest redescobriment i revaloració. Per això comiCS_08, que pretén establir un espai de debat tan rigorós com enriquidor, vol ser, també, una festa: per mostrar l’amplitud i la varietat de les possibilitats de la historieta a un públic el més ampli possible. Perquè la Universitat Jaume I, així com també l’associació Freaks in Black i el col·lectiu Fanzone, seguim convençuts de la historieta com a autèntic llenguatge plural, popular i cada vegada més viu.


PROGRAMA

DIVENDRES 14 DE MARÇ

18:00 h – Conferència sobre Honey Talks (La mel que parla)
i Stripburger. A càrrec de: Matthias Lehman, Matej Lavrencic
i Katerina Mirovic. Moderada per: María Lorenzo, doctora en
Animació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat
Politècnica de València.
19:30 h – Inauguració de l’exposició Honey Talks (La mel que
parla).
Lloc: Llotja del Cànem. Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I
Carrer Cavallers, 1. 12001. Castelló de la Plana

DISSABTE 15 DE MARÇ

12:00 h – Inauguració de la mostra: 12 + 1 anys de fanzines
valencians: una mirada a la vinyeta amateur, amb taula
redona a càrrec de Pedro ‘Kat’ Medina, Joseba Basalo i Jordi
Bayarri.
17:00 h – Xarrada: Humor i post-humor. A càrrec de Jordi
Costa i Carlos Areces.
19:00 h – Taula redona:
los lectores de cómic son muy raros y tienen mucho tiempo
libre>. Amb la participació de tots els invitats presents.
Lloc: Centre Social Sant Isidre de la Caixa Rural de Castelló.Carrer
d’Enmig, 49. 12001. Castelló de la Plana.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Cicle de cine & còmic

Neocine. Port Azahar. Grau de Castelló. 22:00 h.
Dimarts 4 i dijous 6 de març
AMERICAN SPLENDOR de Shari Springer Berman i Robert Pulcini
(2003)
Dimarts 11 i dijous 13 de març
PERSEPOLIS de Marjane Satrapi (2007)
Projeccions en versió original subtitulada en castellà.
Entrada gratuïta amb carnet de la Universitat Jaume I, i preu
reduït per al públic general.

Taller de Còmics

2º Semestre curso 07/08. Del 3 de març al 21 d’abril.
Organitzat pel Servei d'Activitats Socioculturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada