03 de març 2008

Canvi de candidats als premis del Saló

Nota sobre els nominats a la categoria d'autor revelació del Saló del Còmic de Barcelona

Els premis del Saló Internacional del Còmic de Barcelona surten dels vots que emeten els professionals del còmic. La mecànica de la votació té dos fases. En una primera surten escollits els nominats i en una segona ronda es vota a un nominat per categoria. A la categoria d’autor revelació les bases estableixen que els nominats hagin publicat al 2007 la seva primera o segona obra unitària en format àlbum o novel·la gràfica o en una sèrie d’historietes aparegudes en revistes o altres publicacions. Aquesta circumstància invalida la nominació de Roger Ibáñez, Alberto Vázquez i Carlos Vermut com autors revelació, donat que porten publicades més de dos obres unitàries. Com a conseqüència de tot això, els tres nominats que substitueixen als esmentats per ordre de vots rebuts són els següents:

Pere Pérez (1981) ha cursat estudis d’il·lustració i va realitzar un curset de còmic a l’Escola Joso. Va publicar historietes a les dues entregues de l’obra col·lectiva Bull Damn City (Siurell) i la seva primera obra unitària publicada a Espanya és Guerreros urbanos: tormenta de hostias, també editada per Siurell.

Lola Lorente (1980) o Dos es llicenciada en Belles Art i va realitzar un cicle formatiu superior d’il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona. Ha rebut diversos premi s com il·lustradora i autora de còmics, i ha publicat historietes a revistes com Nosotros Somos Los Muertos, HumoVeces Breve.

Jorge Parras (1978) té una formació acadèmica en fotografia i imatge. Com autor de còmic publica a les revistes El Manglar i Argh! A més és un dels responsables d’aquesta darrera publicació, que també ha estat nominada als premis del Saló.

La direcció del Saló Internacional del Còmic de Barcelona demana disculpes públiques per l’errada al difondre els noms dels nominats a la categoria d’Autor Revelació sense haver contrastat suficientment la seva obra publicada. També es compromet a revisar les bases del premi a l’Autor Revelació de cara a la propera edició amb l’objectiu de fer-les menys restrictives i d’aquesta manera donar cabuda a tots els nous valors del còmic espanyol.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada