08 de febrer 2008

Presentació del Saló del Còmic d'enguany

El Saló mostrarà els vincles amb el món del cinema i la televisió

Barcelona, 7 de febrer de 2007 – Avui s’ha presentat a Barcelona la 26a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc entre el 17 i el 20 d’abril al Palau número 8 de Fira de Barcelona (Montjuïc). L’acte ha tingut lloc a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona. Aquesta roda de premsa ha comptat amb la presencia de Carles Santamaria, director del certamen, Pasqual Ferry, dibuixant del cartell d’aquest any, i Salvador Palou, director territorial de l’Obra Social de la CAM a Catalunya, entitat d’estalvis que aquest any s’ha incorporat com a patrocinador del Saló.

Carles Santamaría ha donat com a noticia d’última hora d’aquest mateix matí que Moebius serà entre els convidats al Saló. La resta d’autors no es queda enrere en importància, destacant noms com Michael Golden, Peter Bagge, Adam Hugues, Milo Manara o Tim Sale, entre d’altres. També ha explicat que hi serà present el veterà creador d’efectes especials Ray Harryhausen i el cineasta Paul Naschy, que ara desenvolupa la faceta de guionista de còmic. “Tot això demostra la varietat de mitjans i gèneres que engloba el Saló, donada la creixent vinculació que te el còmic amb el cinema i la televisió”.

En quant a les exposicions, destaquen les dedicades a Max, guanyador del premi de la passada edició a la millor obra, dibuix i guió per Bardín, el superrealista, i David Rubín, que va guanyar el premi a l'autor revelació. L'exposició dedicada a Miguelanxo Prado, Gran Premi del Saló de la passada edició, estarà centrada en la seva vinculació amb els dibuixos animats. A més, Mortadelo y Filemón comptarà amb una divertida exposició que commemorarà les seves cinc dècades de vida. La popular sèrie de televisió Herois també serà objecte d’una exposició en col·laboració amb el canal Sci Fi, també patrocinador del certamen, on es mostraran les il·lustracions originals del dibuixant Tim Sale. Aquest dibuixos són els que a la sèrie pinta el personatge d’Isaac Mendez. I sense abandonar el món del cinema, es produirà una exposició dedicada a la companyia de maquillatge i efectes especials DDT, responsables de Hellboy, Doom o el Laberinto del Fauno, que es titularà El laberint de DDT.

Carles Santamaria ha declarat “l’interès del Saló per mostrar la vinculació del còmic amb d’altres camps creatius com es el cas del cinema”. També ha destacat el fet que cada cop més el cinema busca la seva font d’inspiració en la historieta. Ha remarcat que “hi ha còmics per a totes les edats i per a tots els gustos, on destaca últimament el fenomen de la novel·la gràfica que ha tornar a atraure a un lector adult al còmic”.

Pasqual Ferry, dibuixant d’una llarga i brillant trajectòria i que actualment es troba realitzant la sèrie d’Ultimate Iron Man per a Marvel, ha explicat que la intenció del cartell és mostrar com els membres d’una família llegeixen còmics rodejats per un mon de fantasia. Al ser preguntat sobre la semblança d’un dels dibuixos amb ell mateix, ha confessat que alguns personatges que surten al cartell son retrats del seu fill, la seva dona i ell mateix.

Al mateix temps, Salvador Palou de la CAM ha remarcat "la satisfacció de l'entitat que representa de poder sumar-se a un certamen com el Saló, amb el que representa respecte a iniciatives culturals i la seva vinculació amb els joves artistes”. La CAM ha convocat els premis Creacómic, dirigits a autors joves i amb una important dotació econòmica, una mostra més de la vinculació d’aquesta entitat d’estalvis amb la historieta.

La comunitat convidada d’aquesta edició són les Illes Balears que disposaran d’un gran pavelló on es presentaran els seus autors i publicacions, a més de disposar d’un ampli espai d’exposició.

El director del Saló ha explicat que s’ha arribat a un acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per realitzar una jornada pedagògica sobre el còmic dedicada als professors. L’objectiu d’aquesta trobada serà mostrar la validesa de la historieta com a eina per a millorar la comprensió lectora. A mes, els còmics també poden servir de material de recolzament per a diferents assignatures relacionades amb les ciències socials o la literatura.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona compta aquest any amb el recolzament de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Ministerio de Cultura i de l'Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, té la col·laboració del Carnet Jove, el Institut Italià de Cultura, la Ambaixada de França i el Institut Francès. A l’àrea de patrocinadors, a més a més de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani, compta novament amb el recolzament del Canal Sci Fi, canal temàtic especialitzat en el gènere fantàstic i la ciència ficció.

Informació General

El 26è Saló Internacional del Còmic de Barcelona tindrà lloc al Palau número 8 de la Fira de Barcelona del 17 al 20 d'abril. L’accés es farà per l'avinguda Maria Cristina. El recinte del certamen comptarà amb més de 16.000 metres quadrats.


Horaris:

  • Dijous 17: de 10.00 a 20.00
  • Divendres 18: de 10.00 a 20.00
  • Dissabte 19: de 10.00 a 21.00
  • Diumenge 20: de 10.00 a 20.00
Preus:

  • Entrada general: 6 €. L’entrada es podrà adquirir a les taquilles del Saló del Còmic. Venda anticipada a partir del 3 de març a tots els punts de venda d’entrades d’El Corte Inglés o a l’adreça www.elcorteinglés.es i als terminals de Servicaixa o a l'adreça www.servicaixa.com. L’entrada serà vàlida per a una persona i un dia.
  • Entrada Descompte: 4 € Únicament per als titulars del Carnet Jove, Carnet +25 i Carnet TR3S C podran adquirir les entrades al preu reduït de 4 € Aquestes entrades només es vendran a les taquilles del Saló del Còmic. L’entrada serà vàlida per a una persona i un dia.
  • Entrada Grups Escolars: 4 € De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic. L’escola haurà de presentar a les taquilles una carta del centre en la qual s’especifiqui el nombre d’assistents. L’entrada serà vàlida per a una persona i un dia.
* Si entregues la teva entrada a l’estand de FICOMIC et donarem un còmic gratis. Promoció vàlida fins a exhaurir les existències.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada