23 de gener 2008

Mallorca present a Angoulême

L'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic (AAVC) i el Consell de Mallorca han estat convidats a participar en el Festival Internacional de Còmic d'Angoulême, en la trobada que diferents jornades i salons de còmic d'Espanya i Andorra tendran amb professionals del món de la historieta que s'hi hagin desplaçat.

Per reforçar de forma memorable la participació de Mallorca en el Festival, el Consell de Mallorca i l'AAVC han editat conjuntament el còmic Majorque, l'ille de la BD (Mallorca, l'illa del còmic), amb tres històries curtes amb Mallorca com a protagonista de fons.

Aquestes històries són d'autors illencs destacats com Max, amb la història L'encontre entre Walt Disney i HP Lovecraft, Paco Díaz, amb Sis pins, i Bartomeu Seguí, amb Deu anys després. La primera relata una reunió de ficció entre Disney i Lovecraft a Deià, la segona descriu de forma nostàlgica i sentimental la presència de John Wayne en el nord de l'illa. Finalment, Seguí recorre l'illa amb un mallorquí que torna deu anys després d'haver partit.

D'aquest tebeo de 24 pàgines, amb portada de Tomeu Morey, se n'han editat 10.000 còpies en francès que es regalarà al Festival com a novedós material de promoció turística i dels tres creadors.

La selecció d'aquests tres autors es deu a que són els que gaudeixen de major projecció internacional.

Font: Joan Miquel Morey, coordinador de l'AAVC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada