11 de març 2024

Soc el seu silenci

Títol: Soc el seu silenci
Títol original: Je suis leur silence
Autor: Jordi Lafebre
Traducció de: Andrea Jofre
Publicat per: Norma Editorial, febrer de 2024
Format: Cartoné - 112 pàgines - 22 x 29 cm - Color
Preu: 25 €







 
 
 
 
Com a novetat de febrer, Norma Editorial ha publicat Soc el seu silenci, de Jordi Lafebre, la seva primera obra llarga publicada en català, i la segona en solitari, després de la publicació de Malgré tout, publicada originalment per Dargaud (2020) i per Norma Editorial (2021) per l'edició en castellà, traduït el títol com a Carta blanca. No en va, juntament amb el belga Zidrou, té una llarga trajectòria com a dibuixant, havent publicat diverses obres.

Amb Soc el seu silenci, Jordi Lafebre ens presenta un thriller ambientat entre la ciutat de Barcelona i les vinyes del Penedès, que sense cap mena de dubte, ens farà recordar a la gran sèrie televisiva Nissaga de poder.
 
Eva Rojas és una jove doctora en psiquiatria que ha perdut la seva llicència i, per tant, no pot tractar els seus pacients. Per recuperar-la, se sotmet  a una sessió conduïda pel doctor Llull, i és durant aquesta on coneixerem la gran aventura li ha succeït durant la seva darrera setmana, a part d'aprofundir també en la part més personal de la seva vida. 

Tot comença quan visita la finca vitivinícola de la família Monturós, per petició d'una dels seus membres i antiga pacient seva, la jove Penèlope. Allà ha d'assistir a la lectura d'un testament de la matriarca de la família i àvia de la Penèlope, que encara viu, i que ha de resoldre per sempre l'herència familiar. Però a la nit abans del dia de la lectura, quan té lloc una recepció amb molt convidats, hi té lloc un fet que ho complicarà tot durant, un dels beneficiaris és trobat mort, és l'Eva qui el troba, i a pesar de la investigació policial que tindrà lloc, l'Eva també posarà fil a l'agulla per esbrinar com a mort la persona en qüestió, coneixent cada un dels membres dels Monturós, alhora que n'esbrinarà tots els negocis corruptes, i així posar llum en aquest misteri tan fosc.

Però paral·lelament a la corresponent investigació, aquesta ens servirà per endinsar-nos en els altres temes rellevants que surten a l'obra, com és la medicina, la psiquiatria i la salut mental, per una banda, el corresponent món de vitivinicultura, per una altra banda,  i també l'abús de poder i els negocis bruts, per tant, davant d'aquests temes, alguns prou durs, l'humor que hi trobarem, posarà llum a les corresponents foscors. En tot això, l'Eva serà una font de llum i alegria.

Soc el seu silenci és doncs tota ella, una gran obra per conèixer en Jordi Lafebre com a autor fent tots els papers de l'auca. Afortunadament, no serà l'única que podrem gaudir en català d'aquest autor, i és que tal com ell mateix va avançar per X (Twitter), aquest setembre es publicarà justament la seva primera obra en solitari que hem mencionat al principi, i respectant el nom original, es titularà Malgrat tot, també comptant amb l'Andrea Jofre a la traducció. Una excel·lent notícia.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada