10 de març 2024

Micromecenatge per "L'àguila i el compàs" de Juan Cantero i Miquel Jaume

S'ha engegat un nou projecte de micro-mecenatge a Verkami per poder finançar l'edició en català de L'àguila i el compàs, creació original de Juan Cantero, amb guió i dibuix de Miquel Jaume, una novel·la gràfica sobre els maçons a Espanya durant la guerra civil i la dictadura, centrant-se en els de la Lògia Pitàgores a les Balears. Vegem-ne tot seguit la campanya:

Què és ‘L'Àguila i el Compàs’?

Recolza ‘L'Àguila i el Compàs’, una novel·la gràfica que relata els dies foscos de la Guerra Civil i la dictadura franquista a Espanya, centrant-se en la persecució als Maçons a Mallorca i les Pitiüses. Amb rigor històric i el suport d'experts com el Dr. David Ginard i el Dr. Juan José Morales, cada pàgina revela una lluita per la llibertat i la memòria. Contribueix a aquest projecte que inclou 120 pàgines de qualitat excepcional, bellament il·lustrades i disponibles en català i espanyol.

Sinopsi

‘L'Àguila i el Compàs’, novel·la gràfica ambientada en el període de la Guerra Civil i la dictadura franquista a Espanya, explica i descriu el que va succeir a la Mallorca i Pitiüses de l'època, així com les dures conseqüències de la repressió a un dels col·lectius més perseguit pel règim franquista; els Maçons.

Mitjançant alguns personatges històrics que van patir aquells terribles temps, es fa una reinvicació a la memòria d'uns fets que marcaren a foc tota la societat.

Aquesta novel·la gràfica s'endinsa als racons oblidats de la història on la gent va ser martiritzada per la ferma creença en la Llibertat i la República, desafiant el silenci imposat per l'opressió franquista.

Comitè de Lògia i rigor històric

Juan Cantero (creador intel·lectual, editor i coordinador del projecte): maçó pertanyent a la Gran Lògia d'Espanya - Gran Orient Espanyol; Venerable Mestre de la Lògia Arquimedes nº32 de Palma de Mallorca, representant a Balears de la Comissió per a la Memòria Democràtica de la GLE-GOE i Responsable de Comunicació de la Gran Lògia Provincial de Balears.

Miquel Jaume (autor, guionista i dibuixant): amb un estil vintage, underground, així com a formació en autoedició, il·lustració i Graduat en E.P. en especialitat artística, ha editat diferents treballs entre els quals trobem Terror talaiòtic i Germanies: crònica dels alçaments populars a Mallorca.

El nostre compromís amb el rigor històric i la investigació exhaustiva es basa en fonts originals, documents d'arxiu, cartes i fotografies dels personatges principals, etc., que es reflecteix a cada vinyeta, sense comprometre la qualitat d'una trama emocionant que aprofundeixi en el conflicte i en els seus protagonistes. Per aquest motiu, comptem amb la supervisió i assessorament històric del Dr. David Ginard, Professor d'Història Contemporània de la Universitat de les Illes Balears i del Dr. Juan José Morales, professor tutor d'Història Contemporània d'Espanya de la UNED.

Còmic

Aquest captivador relat es desplega al llarg del voltant de 120 pàgines de qualitat excepcional i alt gramatge, en català, en format A4 (21 X 29,7 cm), bellament il·lustrat a color i enquadernat en tapa dura amb llom pla.

Tot i això, si t'agradaria tenir un exemplar en espanyol i no vares poder participar en el projecte de Verkami que vam llançar al mes de novembre 'El Águila y el Compás’, pots participar en aquest projecte i abans que t'enviem les teves recompenses podràs triar el teu idioma de preferència.

En recolzar aquest projecte, no només adquireixes un còmic excepcional i únic en la seva categoria, sinó que també contribueixes a preservar i compartir una part important de la nostra història que mereix ser recordada i entesa. Uneix-te a nosaltres en aquest viatge per a recuperar la memòria dels maçons que van ser represaliats per l'únic motiu de ser maçó.

Afilia't a la Lògia Pitàgores

La teva aportació és incalculable, i volem que sentis que formes part essencial d'aquesta novel·la gràfica. Et mantindrem informat al llarg del procés, compartint amb tu dibuixos en procés, documents exclusius i curiositats sobre l'obra que estem creant. A més, valoram la teva opinió i estarem encantats de rebre els teus comentaris mentre l'obra pren forma.

Com a mecenes, seràs privilegiat en ser dels primers a sostenir aquest treball a les teves mans. Per tan sols 25€, podràs obtenir una còpia de 'L'Àguila i el Compàs', enviament a Espanya inclòs (per a enviaments a països de la UE, així com fora d'aquesta, hauràs de triar la recompensa que correspongui) i el teu nom figurarà als agraïments de 'L'Àguila i el Compàs'.

A més a més, en agraïment pel teu suport, tindràs una sèrie de recompenses exclusives a la teva disposició que no podràs aconseguir al mercat posteriorment com:

  • Làmina A4 en paper d'alt gramatge i qualitat d'impressió amb el nostre homenatge als personatges principals de 'L'Àguila i el Compàs'.

  • Làmina A4 en paper d'alt gramatge i qualitat d'impressió amb il·lustració de la Lògia Pitàgores, amb cadascun dels personatges exercint el seu ofici de Lògia.

  • Un pin amb el logo de la Lògia Pitàgores.

  • La possibilitat de enviar-nos una foto teva que serveixi per inspirar-nos i que apareguis de fons (en segon pla i en l'estil del còmic).

  • La possibilitat de rebre una pàgina original del còmic (a l'atzar) signada.

Així mateix, si ets una persona, associació, entitat o institució, Logia, Gran Lògia Provincial o Gran Lògia Nacional que desitges donar suport al projecte a gran escala, en funció de la recompensa que triïs, rebràs un número determinat d'exemplars (igual nombre de punts de llibre que d'exemplars), una placa commemorativa que variarà les seves característiques en funció de l'aportació i, finalment, el teu nom o logo de l'entitat apareixerà en un lloc específic i diferenciat en funció de la recompensa seleccionada.

Millores per a tothom!

Finalment, si arribem a assolir diferents fites de recaptació, aquests són els regals que t'esperen:

  • Assolits els 9.000€: pàgines extres amb biografia dels personatges, amb el procés de documentació i amb el procés d'art i guardes il·lustrades amb capçades.

  • Assolits els 12.000€: 2 làmines A4 exclusives i originals de 'L'Àguila i el Compàs' per a tots els mecenes.

  • Assolits els 15.000€: adhesiu logo Logia Pitàgores per a tots els mecenes.

  • Assolits els 18.000€: sorteig 10 packs Mestre Maçó entre tots els mecenes.

La teva contribució només es farà efectiva si el projecte assoleix el seu objectiu, per tant, si no arribem no se't cobrarà res. Per aquest motiu, ajuda'ns a assolir-lo compartint el projecte de 'L'Àguila i el Compàs' amb tots els teus contactes i puja-ho a xarxes socials.

Tresoreria

Per fer aquesta novel·la gràfica, el nostre compromís és absolut. Això implica una inversió significativa de temps i esforç; una dedicació completa. Per això, et demanem que siguis part fonamental d'aquest emocionant projecte. Gràcies a la teva generositat i suport, aconseguirem donar vida a un còmic d'excepcional qualitat i abast.

La teva contribució no només serà un suport econòmic, sinó un viatge emocionant que et submergirà en el procés creatiu i et recompensarà amb beneficis únics. La teva ajuda ens permetrà dur a terme aquesta obra amb excel·lència i difondre-la al món.

Pel que fa als costos del projecte, aquests han estat meticulosament contemplats per cobrir tots els aspectes essencials. Inclou els costos de maquetació, impressió i enquadernació, enviaments, així com els materials addicionals necessaris per a les recompenses com són els marcapàgines i làmines, garantint la més alta qualitat i sense oblidar-nos la comissió de Verkami i impostos.

Uneix-te a nosaltres avui i sigues part d'aquesta emocionant aventura!

Calendari

A l'inici d'aquesta campanya de crowdfunding, fa uns quants mesos que hem estat revisant documentació i consultant diferents fonts documentals per poder fer una obra el més fidel a la història que estigui al nostre abast i Miquel està a punt d'enllestir l'estudi a llapis. Per aquest motiu, necessitem 9 mesos més perquè aquest projecte pugui estar llest amb totes les garanties i la qualitat que et mereixes.

La major part d'aquest temps ho necessitem per poder desenvolupar el dibuix, entintat i color. En aquests moment, durem a terme una correcció ortotipogràfica i d'estil, maquetació i impressió de 'L'Àguila i el Compàs', així com la preparació dels extres. Finalment, procedirem a enviar-te la teva recompensa, la qual ens proposem que rebis abans del Nadal d'enguany.

Bateria de goig

Per a fer que 'L'Àguila i el Compàs' sigui una realitat i arribi a un públic ampli, necessitem la teva ajuda més que mai. Si ja has contribuït al nostre projecte, t'agraïm profundament el teu suport. Ara et demanem un darrer esforç: comparteix aquest projecte amb els teus amics, familiars i a xarxes socials. La teva veu és fonamental per portar aquesta història a cada racó i assegurar-nos que la memòria dels maçons a Balears, així com molts altres, siguin recordats. Amb la teva ajuda, podem fer-ho possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada