19 de novembre 2023

2 anys de còmics amb Mai Més a la Llibreria Finestres

Ja fa dos anys que l’editorial especialitzada en ciència-ficció Mai Més s’ha endinsat en el món del còmic, tant pel que fa a la recuperació de clàssics —Calavera Lunar d’Albert Monteys— com a la publicació de títols nous de trinca —Noceà de Ricard Efa—. Entre els més recents trobem Univers! i Friday, els responsables dels quals han estat convidats a Finestres.

La protagonista de Friday es va passar la infantesa resolent crims i ocultistes amb el seu millor amic Lancelot Jones. Però això és el passat, i ara ella estudia a la universitat, comença una nova vida pel seu compte. Però quan la Friday torna a casa per les vacances de Nadal, també torna immediatament a l’òrbita d’en Lance i descobreix que una cosa molt estranya i perillosa està passant al seu poble de Nova Anglaterra. Seran literalment unes vacances de Nadal infernals, i potser no sobreviuran per veure el Cap d’Any.

Al Univers!, per altra banda, Albert Monteys deixa anar les seves fantasies i les seves pors per crear relats vibrants de color i espurnejants de sorpresa còsmica: missions megalòmanes abans del Big Bang, viatges a planetes llunyans a la recerca d’altres espècies intel·ligents, dessincronitzacions temporals i androides massa amorosos.

Els autors d’aquests dos títols, publicats originalment a la plataforma de còmic online Panel Syndicate, més tard en paper en anglès i castellà, i enguany també en català per cortesia de l’editorial Mai Més, visitaran la Llibreria Finestres per parlar-nos de còmic, ciència-ficció i molt més.

Marcos Martín és un dibuixant de còmics català que ha treballat per a Marvel i DC. El 2013 va fundar la plataforma online Panel Syndicate amb el guionista Brian K. Vaughan i la il·lustradora-colorista Muntsa Vicente per tal de distribuir el seu còmic independent, The Private Eye. La sèrie va guardonada amb els prestigiosos premis Eisner i Harvey. The Private Eye va ser elogiat per la crítica, i Panel Syndicate ha rebut l’atenció dels mitjans pel seu paper com plataforma de còmics lliures de DRM i amb sistema de pagament voluntari.

Muntsa Vicente és il·lustradora amb clients com ara Elle Magazine, Harper Collins i Vitruvio-Leo Burnett, la Muntsa s’ha dedicat recentment a posar en color diversos projectes de còmics. A més de ser la colorista d’en Marcos en totes les seves sèries de Panel Syndicate, continua treballant per a empreses com Marvel i DC Comics, a més de dedicar-se principalment a il·lustrar llibres infantils.

Albert Monteys (Barcelona, 1971) és un guardonat autor de còmic català, conegut sobretot pels seus treballs per al setmanari satíric El Jueves, revista de la qual va ser director del 2006 al 2011. Actualment, és un dels il·lustradors i guionistes espanyols més reconeguts a l’àmbit internacional, sobretot degut a la repercussió al mercat americà dels seus últims treballs (Univers!, Solid State, Matadero cinco). El 2021 va rebre la seva segona nominació als premis Eisner per l’adaptació de l’obra de Kurt Vonnegut.

Dia: Dimecres, 29 de novembre de 2023
Horari:
19:00h

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada