11 de setembre 2023

Novetat de setembre de Bruguera: Ibáñez: El mestre de la historieta

Com a novetat de setembre de Bruguera, segell editorial de Penguin Random House, ens arriba un llibre en homenatge a Francisco Ibáñez, que va morir aquest passat juliol: Ibáñez: El mestre de la historieta, de Jordi Canyissà.

 A la venda el 21 de setembre! Traducció d'Emma de Prorrata-Doria i Dorey
Bruguera Clàssica
A partir de 7 anys
Cartoné - 192 pàgines - 25 x 30 cm - Color 
ISBN: 9788402428929
32,90 €  


Llibre homenatge a l'autor més popular de l'història del còmic nacional: Francisco Ibáñez.

A partir de la pregunta «Per què ens agrada tant Ibáñez?», el periodista i crític cultural Jordi Canyissà s'endinsarà a l'obra del autor seguint tres grans eixos: el dibuix, l'humor i les històries. Comicitat, perspectiva ‘Ibañesca’, traç, expressivitat gràfica, guions hilarants... Tot a través d'una excel·lent mostra de vinyetes i de dibuixos originals de Mortadel·lo i Filemó, 13, rue del Percebe, El botones Sacarino, Pepe Gotera y Otilio, Rompetechos i més, trets de la inacabable imaginació d'Ibáñez. Un llibre que es farà imprescindible des de la primera edició.

* Edició de luxe: amb material inèdit i pàgines reproduïdes directament dels originals de Rompetechos, Mortadel·lo i Filemó (algunes mítiques com El sulfat atòmic, altres emblemàtiques com Barcelona 92) o 13 Rue del Percebe, entre d'altres.

* Una cuidada selecció de vinyetes i elements gràfics d'Ibáñez: detalls, lettering, expressions, composicions, guions, guardes, pàgines a llapis, tinta i color. 192 pàgines a tot color, amb textos explicatius i maqueta prèmium.

* Amb un capítol especial d'homenatge per part de veus del mon de la cultura i de la comunicació i autors de còmic nacional que dialoguen amb l'obra d'Ibáñez amb una pàgina inèdita feta per cada un d'ells. 40 col·laboracions que homenatgen amb paraules i vinyetes a Francisco Ibáñez.


 
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada