29 d’agost 2023

El còmic a la 41a Setmana del Llibre en Català

Coincidint amb la 41a Setmana del Llibre en Català (8 a 17 de setembre), son moltes les editorials que treuen les seves novetats de còmic, es per això que el còmic i el manga hi seran presents en diversos actes al llarg de l'esdeveniment, sent el diumenge dia 10, el dia fort, amb una tarda dedicada a tot ell.  Tot seguit us presentem les diverses activitats:

Diumenge 10 de setembre:


* 11.15h, Escenari 3 - Parlem del manga en català amb Norma Editorial. NORMA EDITORIAL presenta una taula on es debatrà la presència i la importància del manga en català.

Hi participen Annabel Espada, editora de manga de Norma Editorial, i Marc Bernabé, traductor i divulgador especialitzat en Japó.

* 16h, Escenari 3 - Tarda de còmic I - "Les aventures d’en Massagran”, un clàssic de la literatura catalana, Combel Editorial. Xavier Graset presenta el nou volum de col·leccionista que recull totes les publicacions del còmic “Les aventures de Massagran”, un clàssic de la literatura catalana.

Hi participen Oriol Izquierdo, president de la Fundació Folch i Torres, Xavier Graset, periodista i prologuista del llibre, Noemí Mercadé, directora editorial

* 16.45h, Escenari 3 -  Tarda de còmic II - Premi de No-ficció del Diari Ara. Lliurament del Premi de còmic de no-ficció del Diari ARA.

Hi participen Glàfira Smith, Raül Balen i Sergi Moreso, i presentat per Xavi Serra

* 17.30h, Escenari 3 - Tarda de còmic III - Mega Man, un mite del videojoc en el seu 35 aniversari, Ooso comics. Novetat de la publicació de l’obra: MEGA MAN MEGAMIX de Hitoshi Ariga. Es publica per primer cop el manga en tot l’estat i s’edita en català. Personatge mític en el món dels videojocs reconegut mundialment. Serà novetat!

Hi participen  Max Plaza, Oriol Estrada, Josep Maria Llaurador i Olga Resina

* 18h, Escenari 3 - Tarda de còmic IV - "Què, de Max", Editorial Finestres. Anna Guitart entrevista a Max, autor del còmic Què.

* 19h, Escenari 3 - Tarda de còmic V - “Ombres de colors”, d’Oriol Malet, Editorial Comanegra. Presentació del nou llibre d’Oriol Malet sobre l’abandonament escolar, presentat per Xavier Bundó.


Dilluns 11 de setembre

* 12,30h, Espai La Setmana - La Dra. Bacteria del cos en crisi, Ooso Comics. Joc interactiu de la Dra Bacteria - tal com els protagonistes de l’aventura el COS EN CRISI, aprendrem a diferenciar entre bacteris, virus, cèl·lules a través d’un divertidíssim joc manipulatiu amb els peluixos Giant Microbes, amb Olga Resina, editora d'Ooso.

Dimecres 13 de setembre
 
* 16.15h, Escenari 2 - Taula de traduccions I - Traduir el còmic en català, Aptic. Quines particularitats té la traducció de còmic al català? Tres professionals de la traducció d’aquest gènere conversaran i compartiran les seves experiències.

Hi participen Maria Rosich, Tina Vallès i Daniel Cortés
 
* 17h, Escenari 3 - La vida de Mikel Laboa en un còmic, Pol·len Edicions. Jo no soc Mikel Laboa és un còmic sobre la vida i obra de Mikel Laboa, el cantautor basc més universal.

Dissabte 16 de setembre 
 
* 12h, Espai Petita Lectura - Dibuixa el teu primer còmic!, Bindi Books. Dibuixa el teu primer “còmic pirata”, amb la il·lustradora Màriam Ben-Arab.

* 13h, Espai Familiar - L'Agus i els monstres i Bimax & co, Combel Editorialamb Jaume Copons i Liliana Fortuny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada