12 d’abril 2023

Wind Breaker vol. 1

Títol:
Wind Breaker vol. 1
Títol original: Wind Breaker (ウィンドブレイカー)
Autora: Satoru Nii
Traducció de: Víctor Gomà (Daruma SL)
Publicat per: Distrito Manga, març de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 13 x 18 cm - 192 pàg. - B/N
Preu: 8,95 €



Distrito Manga
és un segell editorial de Penguin Random House que va néixer l'abril de 2022, que en els seus primers mesos de vida va anunciar la intenció de publicar manga en català. Ens vam haver d'esperar fins al novembre per conèixer la sèrie escollida que es publicaria simultàniament a la corresponent edició en castellà.  L'obra per iniciar-se en publicar manga en la nostra llengua és Wind Breaker de Satoru Nii, i tal com van anunciar, el seu primer volum ha sortit aquest març de 2023, acompanyat del segon volum. Doble llançament per entrenar-se.

Wind Breaker, com he dit, és obra de Satoru Nii, que va començar a  publicar-se a la revista Magazine Pocket de l'editorial Kodansha, el gener de 2021 i que actualment encara continua oberta, constant d'onze volums fins al dia d'avui.

L'institut Fûrin, del barri de Tonpû a la ciutat de Makochi, s'ha guanyat la pitjor reputació d'entre tots els centres de la zona per tenir la mitjana més baixa i els alumnes més rebels. En Haruka Sakura, un bon buscabregues, acaba d'arribar a la ciutat per esdevenir el número de l'institut. Però no tot anirà com s'imaginava. Ell que sempre havia estat rebutjat pel fet de tenir el cabell de dos colors com també els ulls, un de cada color, ara a la seva nova llar, els nous conciutadans no només ignoraran el seu aspecte físic sinó que també l'acceptaran, ja que tot just arribar al barri, ajuda a una d'ells, la Kotoha Tachibana, protegint-la d'altres buscabregues de fora del barri.

I és que el motiu d'aquesta acceptació que en Haruka no entén que té l'origen a l'Institut Fûrin, on els seus alumnes protegeixen el barri dels múltiples delinqüents que hi volen fer mal. Aquests alumnes protectors s'han constituït en la banda Bôfûrin (campana tallavent), més coneguts pel nom Wind Breaker, la qual qui en saber la bona acció que havia fet en Haruka també l'acceptaran.

De cop i volta, en Haruka passa de ser rebutjat per la societat, a ser acceptar. Tal canvi afectarà en Haruka, li costarà assimilar aquesta nova situació i condició. Així que a mesura que vagi coneixent els seus nous companys de la Wind Breaker també s'anirà integrant a ella. Ell que havia vingut per esbatussar-se amb els alumnes i ara es troba que formarà equip i companyia amb ells. Per sort, de baralles no en faltaran, ja que fora del barri també hi ha altres bandes juvenils amb qui esbatussar-se. Així comença aquesta nova etapa d'en Haruka Sakura, qui volia esdevenir el número u de l'Insitut Fûrin tot a base de cops de puny.


No seré l'únic que ho ha dit o ho diu: Wind Breaker no té res a veure amb Tokyo Revengers. Ni els dos respectius protagonistes i, per tant, els seus corresponents arguments s'assemblen gens. L'únic en comú és la temàtica de bandes juvenils, i aquesta en concret és una que ajuda a la comunitat on es troba. Certament, una contradicció que una banda de joves que es baralla amb d'altres tingui com a objectiu protegir i ajudar el barri i la seva gent, tal com prou veurem en aquests dos primers volums, cosa que també la distancia de l'altra obra mencionada, i això és el que de moment la fa especial. A més també cal destacar l'excel·lent humor que ens anirem trobant al llarg de la lectura. 

Sobre l'edició, és rústica amb sobrecobertes, on la il·lustració ocupa tota la sobrecoberta incloses les solapes i el llom, i cada volum té un color representatiu, verd pel primer i vermell pel segon. Per diferenciar-la de l'edició castellana de manera ràpida, la nostra porta un adhesiu que es pot treure indicant "edició en català". És una batalla perduda, només es tendeixi a diferenciar l'edició en català, però com a mínim, aquí Distrito ha tingut el detall i el bon gust que l'adhesiu tingui el mateix color del títol del corresponent volum, i no han posat la bandereta com en algun altre cas.



En general podem estar contents de la feina que ha fet Distrito Manga amb l'edició de Wind Breaker, el seu primer manga en català, i certament tota una bona estratègia el llançament simultani dels dos primers volums, que així et permet arrelar-te millor en aquesta història, que tal com ens diu en Satoru Nii a la solapa del primer volum és una història d'herois amb uniformes escolars. Esperem també que tingui una bona acceptació i que sigui la punta de llança per tal que publiqui altres títols en la nostra llengua, ja que amb Wind Breaker, ara Distrito també forma part de la meva biblioteca. Sent una sèrie bimestral, el tercer volum sortirà a la venda 4 de maig.




Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada