10 de març 2023

Look Back

Títol:
Look Back
Títol original: Look Back (ルックバック)
Autor:
Tatsuki Fujimoto
Traducció de:
Marc Bernabé (Daruma SL)
Publicat per:
Norma Editorial, febrer de 2023
Format:
Rústic amb sobrecobertes - 11,5 x 11,75 cm - 144 pàgines - B/N 
Preu:
8 €





A principis d'octubre de 2022, Norma Editorial va anunciar al seu canal de Twitch la publicació en català de Look Back, de Tatsuki Fujimoto, l'autor de Chainsaw Man, de la qual ja podem gaudir de cinc volums en català.

Look Back és obra d'un sol volum que tal com es va anunciar, s'ha posat a la venda en doble edició: una en format rústica i una altra una mica més gran en format cartoné. Una estratègia per ampliar públic, volen aproximar-se a lectors no avesats al manga amb l'edició en cartoné. Des de principis de febrer que podem gaudir d'aquesta obra en català.

Aquest manga es va publicar en format digital a la revista Shonen Jump+ de Shueisha el juliol de 2021, i el volum va sortir el setembre d'aquell any.

Se'ns presenta la Fujino, una nena de quart de primària que dibuixa una tira còmica al diari de la seva escola. Un dia li proposen compartir espai, amb una altra nena que mai surt de casa, la Kyomoto, i quan surt la nova edició del diari, veurà les grans il·lustracions que aquesta nena dibuixa. Això empenyerà a la Fujino esforçar-s'hi més i aprendre a dibuixar molt millor.

El temps anirà passat, i un cop acaben sisè de primària, la Fujino s'encarregarà de portar a la Kyomoto el seu certificat de graduació. A partir d'aquí, les dues finalment es coneixeran, i s'animaran a fer un manga que en presentar-lo en un concurs, obtindran una menció especial. A partir d'aquí, aniran fent altres one-shots, però en acabar el batxillerat, comencen camins separats, la Fujino crearà una sèrie de manga, mentre que la Kyomoto, estudiarà Belles Arts. I serà durant aquesta etapa, que sabrem el perquè del títol de l'obra, que en català podríem traduir com "Mirar cap enrere". 


Amb Look Back, Tatsuki Fujimoto crea una obra molt diferent de Chainsaw Man, sent molt més realista. No sabia pas que em trobaria quan la vaig comprar, però després de la seva lectura, l'obra m'ha captivat. És una història que amb un sol volum, ja és per si una magnífica obra, pel que es mostra i com s'expressa. No és pas una història innocent, tot i que inicialment sembla que ho pugui ser, la càrrega social que porta és molt important i cabdal pel conjunt de la història. Amb raó que al Japó tingues una magnífica recepció.

Look Back no serà l'únic manga d'un sol volum que podrem gaudir de Tatsuki Fujimoto, ja que al passat Manga Barcelona, Norma Editorial va anunciar Sayonara Eri, publicada originalment també la Shonen Jump+, l'abril de l'any passat, i que també tindrà doble edició, rústica i cartoné.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada