17 de febrer 2023

Verkami pel tercer volum de "Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries" d'en Carles Roman

En Carles Roman, autor de Drac Català i Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries, ha iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami per poder editar el tercer volum d'aquesta segona sèrie titulat El mercader, el savi i el trapella.  Vegem tot seguit els detalls de la campanya.

Edició del tercer còmic de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. Dos relats de ficció històrica en clau d'humor als orígens de l'Empordà

Sobre el projecte

En Fabi és un soldat romà molt cepat i de pensaments senzills, una mica fatxenda però bon jan al capdavall. En Fedó és un emporità d'arrels gregues, escanyolit i savi, i també l'artista local. Són dos ciutadans d'Empúries a l'època de la Roma Imperial i amb ells molts altres personatges anònims que van ser allà als inicis de la nostra història. Si no heu tingut ocasió de coneixe'ls en els dos àlbums precedents ara és un gran moment per entrar al seu món!

En aquest nou volum de Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries hi trobareu dues historietes. La primera, El mercader i l'objecte del desig, sobre un mercader opulent i carismàtic que arriba al port d'Empúries. La seva exòtica presència i la seva trencadora proposta comercial despertarà molta expectació i esdevindrà un èxit immediat entre la flor i nata de la ciutat, creant, de sobte, una nova forma de necessitat completament innecessària.

A la segona, Camí de l'escola, us mostrarem un dia qualsevol a la vida del jove Guspira, un nen iber molt viu i un xic trapella que sovint acompanya a Fabi i Fedó en les seves aventures.

Aquest àlbum es complementa amb les reconstruccions d'alguns dels nombrosos escenaris de la ciutat que apareixen al còmic. També amb un mapa i un petit vocabulari amb mots grecoromans que us ajudaran a entrar de ple en aquella època!

Sobre les recompenses

Un nou volum de 56 pàgines que seguint el model dels anteriors està imprès en offset i enquadernat en rústica cosida en paper estucat mate de 115gr (que resisteix molt bé el pas del temps) i amb coberta de 350g amb vernís brillant.


A més a més del nou còmic que m'ajudeu a editar en aquesta campanya també podeu aconseguir, segons els lots que escolliu, altres còmics de la col·lecció i més cosetes curioses del món de Fabi i Fedó que podreu veure a continuació. Quant més contribuiu més m'ajudareu a tirar tot això endavant!!!

Animeu-vos, que són quatre dies!!!

Els dos volums anteriors de Fabi i Fedó o un d'ells més el nou. Mireu-vos els 3 Lots Duet i escolliu-ne el que més us convingui! O el Lot Triumvirat si voleu els tres!

També podeu obtenir aquesta reproducció numerada, signada i dedicada personalment del mural emporità descobert enguany a la Domus IV de la ciutat romana. Evidència incontestable de què Fabi i Fedó van existir i foren ciutadans d'Empúries més enllà de la ficció!)

El gran mapa d'Empúries, de tamany 42 x 29,7cm (Din-A3) de l'Empúries de Fabi i Fedó. Imprès en un paper verjurat especial perquè no us oblideu que aquesta ciutat va existir i que no en trobareu cap altra de tan bonica en tot l'Imperi! Sobretot pels que vivim a l'Empordà!

I fins i tot podeu triar, en el Lot Roman Art, un dibuix original signat amb el vostre personatge més estimat pintat per l'autor a l'aiguada amb plumilla i pinzell amb tot el seu amor i agraïment!



I com sempre, tampoc no poden faltar uns bonics punts de llibre per a la vostra col·lecció o simplement per no perdre el punt!


Qui som

Soc Carles Roman, guionista, dibuixant i editor de Còmics Roman. Us demano el vostre suport com a mecenes per ajudar-me a tirar endavant aquest projecte de crear còmic català.

No vull dir de traduïr còmic forani, com fan algunes grans editorials, sinó de crear-ne de propi pensat i fet a casa nostra. Així, amb la vostra ajuda és com de moment puc anar tirant endavant aquest projecte que anomeno Còmics Roman. De moment m'he centrat en les col·leccions del Drac català i Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries, però tinc intenció d'anar ampliant el segell amb noves línees com Petits clàssics adaptats o Sèrie negra per les que ja tinc alguns títols previstos.

A què destinarem les vostres aportacions

Si assolim l'objectiu d'aquest Verkami de 1700€ m'estareu ajudant a cobrir una bona part de la despesa de 2200€ que representa la impressió . Això em facilita recuperar bona part dels calers invertits i, si hi ha sort, poder arribar a generar algun benefici a més curt termini que em permetrà poder continuar endavant aquest projecte un pèl foll!

Calendari previst

Com el còmic ja està ara mateix completament acabat i llest per a impressió, un cop finalitzada la campanya ja estarà a punt per repartir-lo entre vosaltres amb tots els diversos lots que escolliu. El repartiment es farà en finalitzar la campanya durant l'abril. Però no oblideu que primer hem d'assolir l'objectiu. Confio en vosaltres, mecenes!!!!!!

+ Info

Aquí us deixo els meus enllaços al meu blog i altres xarxes socials per si voleu seguir-me o donar-hi un cop d'ull:

Visita el meu blog Carles Roman(entre vinyetes i bafarades)
Guaita'm a l'instagram
Inscriu-te al meu canal de Produccions nicinc
Siguem amics al facebook
Piula al meu twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada