18 d’octubre 2022

X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat vol. 1

Títol: X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat vol. 1
Títol original: Docchi Ga Tsuyoi!? Karada Rescue (どっちが強い!? からだレスキュー) / X-Venture. Primal Power: Special Edition 01: Body in crisis
Autor: Hot-Blooded Souls
Traducció de: Sandra Nogués
Publicat per: Ooso Comics, agost de 2022
Format: Rústic amb solapes - 160 pàgines - 12 x 18,5 cm - Color
Preu: 10,95 €

 

 

Amb motiu del 40 Comic Barcelona d'enguany, Ooso Comics va anunciar dues llicències: el manga de mechas Getter Robot i la creació de la seva nova línia editorial juvenil dedicada a la ciència i acció: Science Manga. El seu primer títol serà X-Venture. El cos en crisi - El gran rescat , una sèrie oberta de 3 volums a tot color, i que estava planificat el llançament del primer volum pel juliol, però que finalment es va publicar el passat agost.

Aquesta obra es publica de manera diferent a les altres obres publicades per Ooso.
Els volums són una mica més grossos i no compten amb sobrecobertes, les cobertes tenen solapes, amb motiu del públic on es vol destinar, principalment l'infantil per fer-lo més manejable.  A més és a tot color, donant-li un bon atractiu i també és en lectura occidental, quelcom que ja ve d'origen.  Però el que també s'ha de destacar és que si fins ara l'editorial ha fet doble edició en català i en castellà, amb aquesta obra s'han animat amb una tercera llengua, l'euskera. Així doncs, la seva corresponent edició, X-Venture - Gorputza krisian - Erreskate handia té l'honor de ser el primer manga publicat en basc. 

El doctor Darwin és un científic de renom en biologia i també destaca per ser home que sempre està en plena forma, o sigui fort com un roure, amb aptituds sobrehumanes i tot. Però un dia, sense res que ho indiqués prèviament, cau desplomat, quedant profundament inconscient sense poder fer res per despertar-lo i sense saber-ne la causa. El doctor Bennet, antic conegut d'en Darwin i expert en medicina, era amb ell en el moment d'aquest dramàtic fet. Ell serà clau per esbrinar la causa o causes de la seva misteriosa inconciencia, ja que ha inventat uns robots micromèdics amb els quals explorar l'interior del cos d'en Darwin. 

Per tal que funcionin aquests microrobots, cal transferir-hi les consciències d'algú altre, i els voluntaris seran en Jake, la Sherry, en Lous i en Bean, nens que formen els X-Venture. Així que un cop havent transferit la seva ment a aquests robots, entraran al cos del doctor Darwin, per trobar la causa que l'ha deixat inconscient.

Viatjar pel cos humà serà tot una aventura, tot explorant l'aparell digestiu i l'aparell respiratori del nostre malaurat pacient, descobrint els seus secrets, però també les dificultats, els diferents perills i elements nocius que es trobaran al llarg d'aquesta aventura. Ciència i acció s'uneixen per mostrar-nos les interioritats del cos humà. 

La creació d'aquesta nova col·lecció Science Manga per part d'Ooso la considero tot un encert, per explicar al públic infantil al qual està dirigit com funciona el cos humà, d'una manera molt divertida i atractiva. Una bona obra educativa i divulgativa. No només la pot gaudir la canalla, sinó també els adults, per posar un exemple concret, segurament és una lectura a compartir entre parells i fills. Alhora que tot aprenent també s'introdueix a la quitxalla l'hàbit de llegir, i el còmic, sempre és un bon mitjà. A part que hauria de formar part de les biblioteques dels nostres centres escolars.  A més és una obra ben actual que es va començar a publicar originalment el 2020 (per Kadokawa) i, per tant, fa una breu referència al Covid-19. 

Aquesta és la desena llicència d'Ooso Comics. L'altra obra també anunciada al 40 Comic Barcelona d'enguany, Getter Robot, creada i desenvolupada per en Ken Ishikawa, segons unes idees inicials d'en Go Nagai, s'esperava la seva publicació el passat juny, però envers els materials que ha rebut l'editorial, i la dificultat en treballar-los, s'ha anat endarrerint fins que ara sí, aquest octubre en sortirà el primer volum. 


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada