20 de setembre 2022

Exposició "Còmics. Somnis i història" al Caixa Forum de Barcelona

Del 29 de setembre de 2022 al 15 de gener de 2023

El sector del còmic és considerat el novè art i té una llarga tradició en el mercat de l’art.


Aquesta exposició proposa un recorregut per alguns dels millors còmics de la història i aprofundeix en el procés de producció del còmic, des de la conceptualització i el dibuix fins a la impressió final de l’obra.

A més del valor artístic de les il·lustracions, el còmic ens remet a l'imaginari de l'autor i la seva realitat social.

Aquesta exposició s'acosta al còmic com a eina de pensament i com a mitjà capaç d'intercalar el tall de discontinuïtat en les lògiques de les històries. Al llarg del segle xx i fins a arribar a l'actualitat, el còmic ha constituït un mirall de la realitat capaç de captar els canvis a la societat i els models d'imaginació. Alhora, el còmic també ha estat un incentiu d'aquests canvis i ha aportat anticipacions substantives, com mostra l'aproximació a l'obra d'autors com ara George Herriman, Milton Caniff i Jean Giraud (Moebius) en aquesta exposició.

La mostra inclou obres d'alguns dels persones o còmics més cèlebres, com per exemple The Yellow Kid, de Richard Felton Outcault, Little Nemo in Slumberland, de Winsor McCay, Terry and the Pirates, de Milton Caniff, Tintín, d'Hergé, Flash Gordon, d'Alex Raymond, The Spirit, de Will Eisner, Sin City, de Frank Miller, The Amazing Spider-man, de John Romita, Watchmen, de Dave Gibbons i Alan Moore, Arzach, de Moebius, i Corto Maltès, d'Hugo Pratt, entre d'altres. A més, aquestes obres dialoguen amb una selecció d'obres d'autors nacionals.

 
Font
: CaixaForum

Informació aportada per Jaume Tugores



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada