04 de juliol 2022

Himitsu Sentai Gorenger

Títol: Himitsu Sentai Gorenger
Títol original: Himitsu Sentai Gorenger (秘密戦隊ゴレンジャー, Esquadró Secret Gorenger/5 Rangers)
Autor: Shôtarô Ishinomori
Traducció de: Bárbara Pesquer, amb revisió de Clàudia Bonet
Publicat per: Ooso Comics, abril de 2022
Format
: Rústic amb sobrecobertes - 342 pàgines - 120 x 170 mm - B/N
Núm. de volums: 1
Preu: 12 €



 
 
 
 
Amb motiu del 27 Manga Barcelona de 2021, Ooso Comics va anunciar la llicència de Himitsu Sentai Gorenger, del mateix autor que Kamen Rider, Shôtarô Ishinomori, també publicat per la petita editorial de Prades, i que el podem gaudir des d'aquest passat abril.

Amb segona aquesta obra, Ooso ha tret les dues obres capdavanteres en format manga de les dues franquícies del tokusatsu més conegudes: Kamen Rider i Super Sentai, i com tota la resta del catàleg de l'editorial, podem gaudir d'aquest gran clàssic en català.

Aquest volum inclou dues versions que l'autor va crear sobre Himitsu Sentai Gorenger. La primera part d'aquest volum, que consta de quinze capítols, segueix el mateix argument que la sèrie televisiva, encara que hi ha diferències entre versions. Els seus capítols van ser publicats a la revista Weekly Shônen Sunday de Shôgakukan, del número 18, del 4 de maig de 197, al número 32, del 10 d'agost de 1475. La segona part d'aquest volum consta de capítols, dirigits a estudiants de cinquè grau, centrats més en l'espionatge i el suspens. Els seus capítols van ser publicats a la revista Shôgaku Gonensei de Shôgakukan, els mesos d'abril, maig, juny i juliol de 1475.

Els qui al seu moment vam comprar el manga mitjançant la pre-venda, el volum anava acompanyat de dues targetes.


Himitsu Sentai Gorenger és la predecessora de la franquícia televisiva Super Sentai, que any rere any en van sortint diferents sèries, avui en dia emetent-se la número 46. L'argument base d'aquestes sèries és la d'un grup de cinc persones, on com a mínim hi ha una noia, que gràcies a la tecnologia o el que pertoqui en cada sèrie es transformen en guerrers cada un identificats per un color, els quals gràcies als seus vehicles gegants, i si es dóna el cas, aquests es poden combinar, s'enfrontaran amb l'organització maligna de torn que s'ha instal·lat a la Terra.

I malgrat aquesta idea repetitiva, cada sèrie és diferent, atraient diferents generacions i al cap i a la fi, amb un important marxandatge al darrere, en especial les seves figures d'acció, que és el que sosté en gran part aquestes sèries i de semblants com la ja mencionada Kamen Rider.

En la versió manga d'aquesta primera sèrie se'ns presenten cinc joves que són escollits per l'EGL (Earth Guide League, fonèticament "Eagle", "Àguila" en anglès) que tindran com a missió lluitar contra l'organització maligna d'espies anomenada Exèrcit de la Creu Negra. Ells són: 

  • En Kaijô Tsuyoshi és l'Akarenger. És el número 1 i líder del grup  
  • En Shinmei Akira és l'Aorenger. És el número 2, segon en el comandament i membre més antic.
  • N'Ôiwa Daita és el Kirenger. És el número 3, molt fort i amb molta gana però poc astut amb les endevinalles
  • Na Peggy Matsuyama és Momorenger.  És la número 4 i experta en explosius
  • N'Asuka Kenji és el Midoranger. És el número 5, el més jove i un apassionat de les endevinalles.

Ells cinc formen el primer esquadró Super Sentai de la història, Himitsu Sentai Gorenger, o l'Esquadró Secret Gorenger, o dels Cinc Rangers, tal com es pot també traduir el darrer terme. La seva formació s'esdevindrà quan la Creu Negra ataca el dojo Kaijô, comportant la mort del pare d'en Tsuyoshi, esdevenint aquest l'Akarenger i unint-se als altres quatre. Els Gorengers hauran de fer front a la Creu Negra, que farà tot el possible per aconseguir els seus plans. Per sort els Gorengers tenen els seus aliats i compten amb la Variblune, la seva màquina voladora.

En origen, però Himitsu Sentai Gorenger no fou una sèrie Super Sentai, simplement fou Sentai a seques. Fou amb el pas del temps que juntament amb la seva successora JAKQ Dengekitai foren acceptades com les dues primeres sèries Super Sentai. 

Cal mencionar que aquestes sèries no va passar desapercebudes per un tal Haim Saban que finalment va posar fil i agulla, i la setzena sèrie Super Sentai, Kyôryrû Sentai Zyuranger fou adaptada per esdevenir la primera temporada de Migthy Morphin Power Rangers, amb la qual començarà una altra franquícia, la dels Power Rangers, però això ja és una altra història.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta. 
 
La nostra edició, al final del volum, compta amb un text a càrrec d'Eduard Terrades Vicens, de CineAsia, tot fent un repàs als orígens del tokusatsu, el paper de Shôtarô Ishinomori i la creació de Gorenger, com a primera sèrie del que amb el temps coneixem com a sèries Super Sentai.

Himitsu Sentai Gorenger és manga d'acció amb algun moment fosc o dur, on el suspens i el misteri, en seran també ingredients, recordem que estem davant d'una sèrie de superespies, i mencionar que només veiem les primeres passes d'aquest grup de superherois. Per saber com acaba haurem de buscar la seva versió televisiva, tal com vam veure amb la versió manga de Kamen Rider.
 
Aquesta és la novena llicència d'Ooso Comics. Les noves obres que publicarà, anunciades al 40 Comic Barcelona d'enguany, són Getter Robot, una obra creada i desenvolupada per en Ken Ishikawa, segons unes idees inicials d'en Go Nagai, i per altra banda,  X-Venture. Primal Power: Special Edition 01: Body in crisis, amb la qual s'estrena la seva nova línia editorial juvenil dedicada a la ciència i acció: Science Manga. El primer volum de Getter Robot s'esperava pel passat juny, de moment sense notícies, i el primer volum de X-Venture per aquest juliol. Veurem doncs quan sortiran.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada