24 de febrer 2022

Novetat de març de Pagès: Padrines

Com a novetat de març de Pagès editors, arriba Padrines. Cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada, una obra on hi han participat 5 autores: Mariona Visa, Clara-Tanit, Laia Arqueros, Alba Feito, Tina Fina (Núria Feliu), Lorena Rivega i Isabel Vila.  És la tercera obra de la col·lecció Doble Tinta de l'editorial. La seva sortida estava prevista a finals de febrer, però s'ha retardat a principis de març. Així segons l'editorial a partir de l'1 de març ja el tindrem disponible.

 


Padrines. Cròniques de maternitat i criança d'una generació silenciada, de Mariona Visa, Clara-Tanit, Laia Arqueros, Alba Feito, Tina Fina (Núria Feliu), Lorena Rivega i Isabel Vila
Col·lecció: Doble Tinta Nº 03
Rústica amb solapes - 186 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN: 978-84-1303-335-8
20 € 


La meva àvia es deia Teresina i la meva iaia, Matilde. Elles són dues de les dones que més admiro. La Teresina va parir dues vegades i va tirar endavant una família de manera silenciosa i a l’estil formiga. La Matilde va tenir sis parts, i va tirar endavant cinc fills, amb fortalesa i humor contagiosos, a l’estil toro. Les seves dues històries contenen la de la meva mare, la meva, la de la meva filla i les de totes les dones del món. Perquè com unes nines russes ens hem anat parint les unes a les altres. Aquest llibre m’ha colpit. M’ha fet mirar endins i m’ha fet mirar enfora. M’ha connectat amb les meves arrels i m’ha fet pensar en la meva filla. I ara, després de llegir-lo, de gaudir i de plorar, travessada per totes aquestes pàgines, penso que n’hem de parlar, de tot això. Que ens les hem de dibuixar, aquestes històries. Passar el testimoni. Hem de parlar-los de les padrines, a les nostres filles. Perquè totes portem a dins l’herència de la sang, dels albats, de les ombres i de les llums que han envoltat sempre la maternitat.  - Clàudia Cedó Castillo, dramaturga.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada