02 de desembre 2021

Novetat de novembre de Disset: Tantmateix, la màgia

El passat juny vam parlar de la campanya de micromecentage de Tanmateix, la màgia de Flavia Gargiulo i Cristina Llorente, que relata els anys en què Toni Roca, avi de na Cristina, va exercir com a ambaixador a Palma dels Reis d’Orient. Ara finalment ja està disponible, essent publicat per Disset Edició. El 30 de novembre va tenir lloc la primera presentació.




Tanmateix, la màgia, de Cristina Llorente i Flavia Gargiulo
Rústic - 17 x 24 cm - 120 pàgines - Color
ISBN:
9788496199460
17 €


Tanmateix, la màgia conta l'etapa en què Toni Roca, padrí de Cristina, es va dedicar a organitzar la cavalcada de Reis Mags a Palma, entre 1954 i 1975.

La idea de la novel·la parteix d'un descobriment real de la néta: un retall de diari on Quinito Caldentey, periodista i torero, entrevista en Toni a propòsit de la seva última cavalcada com a organitzador. La troballa l'anima a investigar i a reunir-se amb els qui van compartir aquella època amb el seu avi: uns ja no hi són, altres poc recorden, però encara n'hi ha que, en sentir el seu nom, esbossen un gran somriure i s'asseuen per xerrar-ne llargament. Els seus relats, les fotos familiars, els mapes, els diaris,... l'han ajudat a perfilar la història, a recrear els personatges i els escenaris.

En el llibre coincideixen personatges que, en la vida real, no varen poder fer-ho. L'amabilitat i l'entusiasme de les persones que han col·laborat en el procés i els llapis de Flavia, han fet possible tornar a ajuntar-los. La resta, és cosa de la màgia.



Fonts: Tanmateix, la màgia, Disset Edició i Agapea


Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada