10 de novembre 2021

Neix Editorial Finestres: Primers títols i Premi Finestres de Còmic en Català

El projecte Finestres aposta fort pel còmic amb la creació de l’Editorial Finestres, de còmic i novel·la gràfica en català, el Premi Finestres de Còmic en català i l’obertura d’una nova llibreria especialitzada en art i còmic.


Editorial Finestres, situada a Barcelona i germana de la llibreria del mateix nom ubicada al carrer Diputació, debutarà aquest novembre amb la publicació de L’accident de caça, de Landis Blair i David L. Carlson, Premi a la Millor Obra del darrer Festival International de la Bande Dessinée d’Angulema, i l’edició integral d’Intrèpides, de Pénélope Bagieu, Premi Eisner.

Editorial Finestres neix amb la voluntat de normalitzar la presència de còmic adult en català i omplir el buit present en l’edició de les novel·les gràfiques més rellevants de l’actualitat en aquesta llengua. Publicarà, per una banda, traduccions al català d’obres actuals, és a dir, novetats en sentit estricte, i, per l’altra, traduccions al català d’obres de referència del novè art fins ara inexistents en català. En un escenari futur inclourà la publicació d’obres de producció pròpia amb autors i autores d’arreu dels territoris de parla catalana. 

Editorial Finestres publicarà 10 títols l’any de diversos gèneres i sempre sota el paraigua del còmic d’autor. La tria de títols es durà a terme d’acord amb uns criteris estrictes de qualitat, tant pel que fa al codi gràfic com als temes i les trames. 

Es convoca també el Premi Finestres de Còmic en català, en el qual poden participar tots els creadors i creadores d’arreu que presentin un projecte de còmic en llengua catalana. El premi per a la proposta guanyadora són 25.000 € a compte de drets d’autor i la publicació de l’obra per l’Editorial Finestres. La dotació econòmica per a aquest premi de còmic s’equipara a la dels altres premis i beques que atorga, en aquest cas, la Llibreria Finestres a obres d’assaig i novel·les. 

El termini per presentar les propostes s’acaba el 28 de febrer de 2022 i el veredicte es farà públic el març de 2022. El jurat està format per Ana Penyas, Paco Roca, Jaume Vilarrubí, Mery Cuesta i Montserrat Terrones. Les bases del premi i més detalls sobre els membres del jurat es poden consultar al web de l’editorial

L’Editorial Finestres està dirigida per Montserrat Terrones, professional amb una llarga trajectòria dins del còmic com a agent, editora i divulgadora. 

Menys d’un any després de l’obertura de la Llibreria Finestres, el projecte s’amplia amb l’obertura d’una segona llibreria, aquesta especialitzada en totes les disciplines artístiques, el còmic inclòs. La nova llibreria obrirà el febrer de 2022 i completarà el fons de la Llibreria Finestres. El nou local albergarà unes 13.000 referències en llibres d’art, còmic, arquitectura, música, cinema, dansa, fotografia, disseny, arts aplicades i moda. 

Amb més de 200 metres quadrats, el nou espai se situa enfront de la llibreria original, al carrer Diputació, 250, en un edifici que forma part de la coneguda Casa Garriga Nogués, obra de l’arquitecte Enric Sagnier. 

La Llibreria Finestres, l’Editorial Finestres i el Premi Finestres de Còmic són un projecte impulsat per l’empresari i filantrop Sergi Ferrer-Salat. 

Per a més informació: premsa@editorialfinestres.com 

 

Els dos primers títols: A la venda el 17 de novembre!

 

Intrèpides, de Pénélope Bagieu
Cartoné - 312 pàgines - 19 x 26 cm - Color

ISBN: 978-84-124261-0-6

35€


Temes: biografia, feminisme, herstory

Estrella del rock o dona barbuda, atleta o xamana, exploradora o treballadora social; lluitant contra vent i marea per fer el que havien de fer, les Intrèpides han traçat el seu camí. Amb un estil amè i un caràcter lúdic que vol apel·lar a tots els públics, Pénélope Bagieu ens lliura trenta retrats de científiques, activistes i actrius que han fet de la necessitat virtut i que han deixat petja en tots els camps de la societat. Publicat originalment a l’edició digital de Le Monde, i més tard recopilat en dos volums independents, Intrèpides arriba una edició integral per a col·leccionistes. Esdevingut un supervendes a França, on només el primer volum ja va fregar els 70.000 exemplars venuts —internacionalment, n’acabarà venent més d’un milió—, aquest recull inclou perfils de figures com Agnòdice, Wu Zetian o Margaret Hamilton. Intrèpides va ser guardonat amb el Premi Eisner a la Millor Obra Internacional el 2019. 

Dossier

L'accident de caça, de David L. Carlson i Landis Blair
Rústica - 464 pàgines - 20,5 x 23 cm - B/N
ISBN: 978-84-124261-1-3
35€

Temes: crim, literatura, pares i fills, redempció, thriller, true crime

Va ser un accident de caça, d’això en Charlie n’està segur. Així va ser com el seu pare, Matt Rizzo —un intel·lectual gentil que escriu poemes èpics en braille— havia perdut la visió. No és fins que en Charlie arriba a l’adolescència i ha d’afrontar les conseqüències dels seus petits delictes, que el jove descobreix la veritat. Matt Rizzo es va quedar cec per un tret d’escopeta a la cara, però va ser mentre participava en un robatori a mà armada. Cec i sense esperança, Matt inicià una nova i desolada vida a la presó de Statesville. Tanmateix, en aquest lloc desagradable, la vida i l’ànima de Matt van ser salvades per un dels assassins més odiats dels EUA: Nathan Leopold Junior, dels infames Leopold i Loeb. Una història real d’un pare, un fill i un viatge notable des de la desesperació cap a la il·lustració.

Dossier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada