18 d’agost 2021

Forn de calç núm. 1

Títol: Forn de calç núm. 1
Autors:
Diversos
Publicat per:
Extinció Edicions, maig de 2021
Format:
Rústic - 76 pàgines - Color
Preu:
15 €





Amb la voluntat de donar un impuls al còmic català i en català, Extinció Edicions va publicar al passat maig el primer número de la revista Forn de calç. Tal com diu l'editor al text de presentació: Forn de Calç neix amb la voluntat de ser un aparador del còmic català actual, tan divers com sigui possible, per tal que el lector pugui tastar allò que aquell li pot oferir. Narratives que cridin experts i neòfits i que, sobretot, convidin els darrers a capbussar-s’hi.

Aquest primer volum hi trobem 12 historietes de 12 autors, alguns ja veterans d'altres novells. El fet de tractar-se d'històries curtes permet als autors experimentar amb llibertat i amb poques pàgines, aportar-hi el seu missatge. L'únic criteri editorial que els autors han de seguir són que les obres estiguin enfocades al surrealisme, el disbarat i l’humor negre. I això és el que ens trobem al llarg de les diverses historietes.

Els autors participants per ordre d'aparició són Cristian Robles (coberta), Gabri Molist, Andrés Magán, Genie Espinosa, Mar Mascaró, Lorena Rivega, Alexis Nolla, Sergi Puyol, Pep Brocal, Nadia Hafid, Berta Cusó, Laura Garcia i Peter Jojaio (contraportada). Així ho interpreto, segons l'ordre de la pàgina on es parla breument d'ells, ja que en moltes de les historietes l'autor no hi consta, per tant hauria estat correcte indicar en cada una d'elles quin és el seu autor.

És doncs una iniciativa interessant on poder conèixer diversos autors cada un amb el seu estil i característiques, alhora que s'impulsa el còmic en la nostra llengua.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada