10 de març 2021

Novetat de març de Pagès: 8Hores. El noi del sucre i la vaga de la Canadenca

Per aquest mes de març, Pagès editors treu 8Hores, un còmic situat en el context de la fundació de la CNT i la vaga del 1917, amb textos de Pepe Gálvez i il·lustracions d'Alfons López. Amb aquesta obra, s'estrena la nova col·lecció Doble Tinta, que properament en donaran més detalls.

A la venda el 16 de març!



 
8Hores. El Noi del Sucre i la vaga de la Canadenca, de Pepe Gálvez i Alfons López
Col·lecció: Doble Tinta Nº 01
Rústica amb solapes - 112 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN: 978-84-1303-248-1
16 € 



La Rosa de Foc s’havia encès en revolta anys abans i es mantenia brasa encesa. En aquest clima de revolta latent, el Noi del Sucre arribà a Barcelona des de la seva Lleida natal per a donar-se a la lluita pels drets socials en la seva militància en la CNT. Salvador Seguí havia entès que la lluita havia d’ocupar tots els fronts i que, tots els mitjans necessaris implicava cobrir des de la resposta armada contra el pistolerisme de la patronal i la burgesia fins la batalla de les idees. Precisament, esbirros del Sindicat Lliure van cosir-lo a trets en ple carrer protegits per una aliança entre la patronal, governació i la dreta política. No van suportar la victòria de la Vaga de la Canadenca que proclamava: 8 hores de treball, 8 hores d’esbarjo, 8 hores de descans. Com que les victòries no són per sempre —com tampoc ho són les derrotes—, hem de vetllar pels drets socials, encara.

Còmic situat en el context de la Fundació de la CNT i la vaga del 1917. 


La Canadenca és el nom amb què era conegut el grup empresarial de la Barcelona Traction, Light and Power Co. Ltd., constituït el 1911 sota el control del Canadian Bank of Commerce. 


Les vinyetes del llibre s'intercalen amb explicació del context històric, un qui és qui dels principals protagonistes històrics, una cronologia dels principals fets mundials entre 1887 i 1923 i un epíleg que arrodoneix el còmic. 

 
 


Font: Pagès Editors Twitter

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada