02 de febrer 2021

El Magnànim convoca els premis València i València Nova de 2021

l termini de presentació de les obres d'assaig, narrativa, poesia i novel·la gràfica serà fins al 31 de març

 

Ja està obert el termini de presentació als premis València i València Nova 2021 que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. La convocatòria va ser publicada al Butlletí Oficial de la Província de València número 20, el passat dimecres 20 de gener, i estableix com a data límit de presentació d’obres el 31 de març de 2021 de manera telemàtica. El disseny dels cartells d’aquesta convocatòria és obra de Verónica Fabregat.

Els premis València tenen 11 categories en les següents modalitats: narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica, introduïda en 2018. A diferència de la resta, aquesta modalitat pot ser d’autoria col·lectiva i s'atorga a un projecte del qual s'ha de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l’obra, d’un mínim de 3 pàgines. La categoria València Nova, per als menors de 36 anys, manté les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

Enguany destaca el nou procés d'inscripció en què és imprescindible realitzar les dues fases del procediment, en termini i forma establit, perquè la presentació de les obres siga vàlida. Més informació

Els dubtes i consultes sobre la participació només s'atendran per correu electrònic en la següent adreça: premis.valencia@dival.es

Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 10 de juny, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra, un quadro original de l’artista Manuel Boix i un premi en metàl·lic de 12.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig, de 7.500 euros en les de poesia i de 8.000 euros en la de novel·la gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis, a més de la publicació de l’obra i el quadro de Boix, són de 5.000 euros en narrativa i assaig i 3.000 euros en poesia. 



Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada