11 de juliol 2019

El Manga Barcelona celebra el seu 25 aniversari en plena forma

Ahir dimecres, el centre cultural Arts Santa Mònica de Barcelona va acollir el tret de sortida del 25 Saló del Manga de Barcelona.  Es va comptar amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMIC; Oriol Estrada, comissari d'exposicions i assessor; Meritxell Puig, directora general de FICOMIC i Kenny Ruiz, autor del cartell del 25 Manga Barcelona. Han estat 25 anys de manga. 25 anys acompanyant els otakus. 25 anys donant suport a la cultura asiàtica. El Saló del Manga de Barcelona celebra aquesta xifra tan especial amb energia i il·lusió. Mirant cap al futur, però sense oblidar el seu passat.



 Patrici Tixis remarcava que "Aquesta edició del Saló del Manga és molt especial ja que fem 25 anys. Això suposa que hi ha hagut una implicació total per part del nostre públic, però també que l'esforç que hem invertit ha tingut una gran acollida per part de tots els fans del nostre esdeveniment".

Comencem aquesta edició amb energia renovada i amb moltes novetats que veurem en aquesta edició, però que continuaran en els propers certàmens. Meritxell Puig va donar la notícia: "A partir d'aquesta edició el Saló del Manga de Barcelona passa a anomenar-se Manga Barcelona. També canviem el logotip amb un disseny més modern". Un esdeveniment que té una gran acollida per part de tot el món i és per això que "vull agrair a tots els que han contribuït a convertir-nos en el major esdeveniment de manga, anime i cosplay dels que es realitzen a Espanya i que ens han ajudat en ser el referent que som actualment". I és que sense els nostres seguidors no podríem estar en aquesta posició.

Un Manga Barcelona amb activitats del 25 aniversari, el Manga Barcelona Quest, una exposició dedicada al 25 aniversari, el OTAQUIZ, estrenarem un segon mini escenari dedicat a la tradició japonesa, i cada dia llençarem un Challenge perquè tots junts puguem aconseguir-ho. Més espais, noves activitats, molt més manga i cultura japonesa i, sobretot, més participació del públic que mai. "En aquesta edició volem que el públic sigui el centre de Manga Barcelona. Que participi i s'involucri més que mai. Volem aquesta 25 edició reflecteixi com mai l'esperit del Saló del Manga. Que tingui un aire festiu i es converteixi en el punt de trobada de la cultura japonesa ".

Aquesta relació entre els otakus, el manga i la cultura japonesa també la va volger comentar Kenny Ruiz amb el cartell: "Hem volgut mostrar un vincle entre la tradició i la modernitat. Volíem que el personatge central estigués com si hagués entrat al metro al Japó i sortís a Barcelona, ​​en ple Manga Barcelona". Kenny ha tingut paraules d'agraïment per a la colorista Noiry, la implicació de la qual en el projecte ha estat total i incondicional. "Sense ella res d'això hagués estat possible. És la meva colorista, però també és part imprescindible de l'equip. No ha pogut venir perquè tenim molta feina, però sé que li hagués agradat ser aquí. Ens vam conèixer fa anys en un Saló del Manga, així que la nostra relació emocional amb el certamen és enorme”.

Després va tocar el torn d'Oriol Estrada que va desgranar algunes de les activitats del Manga Barcelona: "El certamen és més que manga i anime. És, per damunt de tot, cultura japonesa. Aquest any tornem amb més força que mai amb els apartats de Japan Experience i Manga Kids, però també estrenem una nova secció. Es tracta d'Anime Kids, un apartat de cinema dedicat als més petits que estarà ubicat a l'Auditori". Nintendo, un any més, torna a col·laborar amb el certamen sent el seu principal patrocinador. En aquesta edició patrocinarà la fira amb Pokémon Espada i Pokémon Escudo, la nova entrega del fenomen de masses nascut al Japó fa ja 23 anys. A més, els assistents podran provar altres de les grans novetats que la companyia té previst llançar aquesta tardor, entre elles, Luigi’s Mansion 3 o The Legend of Zelda: Link’s Awakening i Mario & Sonic en los Juegos Olímpicos de Tokio 2020.

Aquest any, en l'apartat d'exposicions avancem les dues primeres. Dragon Ball World Adventure és un recorregut que dóna vida al món de Bola de Drac. La segona que anunciem avui és molt especial per a nosaltres. Per celebrar aquests 25 anys de Manga Barcelona, ​​comptarem amb una exposició que repassa alguns dels fets més destacats de cadascuna de les 25 edicions, i que al mateix temps suposa una ullada nostàlgic a la nostra pròpia història del manga i l'anime.

També va voler esmentar als primers convidats: "Comptarem amb dues mangakas de categoria. Es tracta d'Atsushi Ohkubo (Fire Force) i Mizuho Kusanagi (Yona princesa del amanecer). També tindrem Yuko i Ernesto del canal de YouTube Nekojitablog". Aquests convidats assistiran a Manga Barcelona gràcies a la col·laboració de Norma Editorial. En l'apartat musical, anunciem la visita de The 5.6.7.8’s, la banda japonesa de rock formada el 1986 a Tòquio i que es va fer mundialment famosa gràcies a la seva actuació en la pel·lícula Kill Bill Volum 1 de Quentin Tarantino. Seran dues actuacions que tindran lloc al gran escenari cobert ubicat a la plaça Univers. Un escenari que també serà el lloc on es realitzaran els esperats concursos de cosplay. Tindrem les esperades finals espanyols del World Cosplay Summit, Clara Cow 's Cosplay Cup i European Cosplay Gathering.

El 25 Manga Barcelona se celebra aquest any del 31 d'octubre al 3 de novembre de 2019 als Pavellons 1, 2, 2.1, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 78.000 metres quadrats. Compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona; el Consolat General del Japó a Barcelona, ​​la Japan Foundation, Carnet Jove i l'Escola Joso. El mitjà col·laborador oficial és El Periódico. Nintendo és el patrocinador del certamen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada