16 d’octubre 2018

L'autora valenciana Ana Penyas obté el Premio Nacional del Cómic 2018

L'autora Ana Penyas ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Cómic 2018 per la seva novel·la gràfica Estamos todas bien. Aquest premi el concedeix anualment el Ministeri de Cultura i està dotat amb 20.000 euros. El jurat ha triat aquesta obra per "rescatar a partir d'una història familiar, la veu d'una generació silenciada, per la innovació i la frescor de la posada en escena gràfica, a més de l'habilitat per integrar recursos del còmic i d'altres mitjans". En l'edició d'enguany del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​Ana Penyas va ser guardonada, per aquesta mateixa obra, amb el premi Autora Revelació Fundación Divina Pastora.


El jurat l'ha presidit Begoña Cerro Prada, sotsdirectora general de Promoción del Libro, la Lectura y las Letras Españolas i estava compost per Manuel Barrero, de l'Asociación de Autores de Cómic de España (AACE); Ana Oncina en representació de la Federación de Asociaciones de Ilustradores Profesionales (FADIP); Rocio Orraca de la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros (CEGAL); Maria Tereixa Constela de l'Asociación de los Críticos y Divulgadores de Cómic de España; la cineasta Josefina Molina de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, i Rayco Pulido Rodríguez i Pablo Auladell Pérez, els dos últims autors guardonats, entre d'altres.

Ana Penyas va néixer el 1987, es va diplomar en Disseny Industrial i es va graduar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. Va ser seleccionada per fer una residència artística a De Liceiras i ho ha estat també en diverses ocasions a la fira d'il·lustració de Madrid Ilustrísima i al festival d'autoedició de Valencia Tenderete amb diversos projectes d'autoedició. A més de participar en diverses exposicions individuals i col·lectives, ha publicat amb l'editorial Mil razones, Libros del K.O., la web cultural MipetitMadrid, el Hype i la revista Bostezo i és il·lustradora a la revista Pikara Magazine.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada