06 de juny 2018

El fons d'Alfons López arriba a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya ha rebut el fons d’Alfons López (Lleida, 1950), dibuixant, guionista de còmic, humorista gràfic, periodista, director de publicacions i membre del Comitè promotor del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

El fons que ha arribat a la Biblioteca de Catalunya està format per una documentació molt diversa que testimonia la relació del dibuixant amb l´humor gràfic i amb el còmic, alhora que reflecteix la trajectòria professional de l’artista, des dels seus inicis com a creador i director de la revista Butifarra! (1975-1979) i com a dibuixant d’acudits a la premsa, especialment al diari Público.

De tot el conjunt, en destaquen els originals de l’obra Miguel Núñez, mil vidas más, llibre que el va consagrar com a il·lustrador i que va merèixer l’any 2011 el premi Nacional de Cultura del CoNCA, en l’especialitat de còmic.

El fons d’il·lustracions d’Alfons López que s’ha incorporat a la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya, aplega un total de 643 dibuixos originals de l’artista i una col·lecció particular de 289 documents diversos (cartells, auques, catàlegs...) d’altres autors, que són un bon reflex de l’activitat catalana dels anys 70 i 80 a l’entorn del món del còmic i la il·lustració.

Amb l’arribada de la documentació gràfica d’Alfons López es completa i enriqueix notablement  el fons d’il·lustradors que es conserva a la Biblioteca de Catalunya.
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada