30 de maig 2018

Exposció "El maquis al còmic: vinyetes resistents" a CCOO PV

CCOO del País Valencià organitza l'exposició 'El maquis al còmic: vinyetes resistents', una mostra que naix com a projecte divulgatiu amb la voluntat de difondre la història de la lluita del maquis, la guerrilla antifranquista, a través del seu vessant gràfic. L’exposició romandrà oberta al públic fins al dia 8 de juny. 


Exposició Els Maquis al Còmic

L'exposició té lloc a la seu de CCOO PV (pl. Nàpols i Sicília, 5, València). La visita guiada és el dijous 31 de maig, a les 18.00 hores.

CCOO PV acull l’exposició 'El maquis al còmic: vinyetes resistents', un intent d'arrodonir la presència del maquis al panorama gràfic de l’estat espanyol amb algunes il·lustracions, imatges de cartells i propaganda diversa.

Per a contextualitzar-ho tant històrica com gràficament, l'exposició també presenta diversos panells sobre els antecedents de la guerrilla, el còmic bèl·lic, la guerra civil i la postguerra, guerrilles en diferents països i moments així com altres resistències contemporànies. Altres panells amb els còmics exclusivament del maquis, amb fitxes sobre els seus autors i els guerrillers completen la mostra.

Així doncs, es pretén, a més de gaudir amb els diferents estils, diàlegs, idees, colors i fets, tant reals com a ficticis, que guionistes i dibuixants han traçat a aquestes vinyetes, puguen també aprendre i reflexionar sobre la pràctica artística, la política i la història.


Font: CCOO PV

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada