26 d’abril 2018

Mortadel·lo i Filemó. Mundial 2018

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Mundial 2018
Títol original: Mortadelo y Filemón. Mundial 2018
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Laura Paredes
Col·lecció: Mestres de l'Humor núm. 49
Publicat per: Ediciones B, abril de 2018
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€

Cada quatre anys, hi ha dos fets esportius d'abast planetari, separats entre ells temporalment per dos anys: El Mundial de futbol o bé els Jocs Olímpics. Enguany li correspon ser protagonista el Mundial de futbol, que tindrà lloc a Rússia, i sent tradició en Francisco Ibáñez torna a dedicar una missió dels seus agents secrets en aquest esdeveniment esportiu, justament durant l'any que se celebra el 60è aniversari de la seva creació. Aquest nou àlbum doncs es diu justament Mundial 2018.

En aquesta nova aventura, en Mortadel·lo i Filemó tindran com a missió viatjar fins a Rússia on té lloc el nou Mundial de futbol, i així protegir a la seva manera les grans estrelles futbolístiques dels possibles segrestadors que en vulguin demanar diners a cabassos pel seu rescat. Però no només hi aniran ells dos, sinó que també tindran la inestimable col·laboració del professor Bacteri i els seus inestables invents. Els tres amb algun entrebanc pel camí arribaran a Rússia per posar-se a treballar i trobar possibles segrestadors per capturar-los. Però si la combinació Mortadel·lo i Filemó ja és per si perillosa, afegint-hi a l'equació en Bacteri, el resultat ve a ser apocalíptic. Els possibles segrestadors i els futbolistes en seran els grans damnificats. Afegint també que en tot gran esdeveniment, sempre hi ha la presència d'alts mandataris com l'amfitrió Putintin i el convidat Trompf. Amb aquests dos unint-se involuntàriament a l'equació, aquest mundial serà de grans emocions.

Per acabar, continuo recordant la discontinuïtat en la numeració. L'abril de 2015 fou publicat El tresorer amb el número 39 i el novembre de 2015, Eleccions!, amb el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per Rio 2016, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per aquest ordre. Aquest àlbum, de l'abril de 2016, però va rebre el número 42; el següent àlbum publicat, El capo s'escapa!, el juliol de 2016, va rebre el número 46;  Jornalets més aviat justets..., de l'octubre de 2016, el número 44; Misèria, la Bactèria!,  del març de 2017 el número 41; Drons rodamons, del juliol de 2017 el número 47; El 60è aniversari, el número 48, del novembre de 2017, i ara, amb aquest nou àlbum, Mundial 2018, ha rebut el número 49. Així encara continuen pendents els números 40 i 43. Veurem en quin ordre s'utilitzaran, quan s'utilitzin, en els propers àlbums. 


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada