08 d’abril 2018

El Memorial Democràtic participa al Saló del Còmic

T’hi esperem entre el 12 i el 15 d’abril amb dos llibres sobre còmic i memòria històrica que no et pots perdre

Cartell Saló del Còmic 2018El Memorial Democràtic participarà a la 36ena edició Saló del Còmic de Barcelona amb un estand (n. 43, pavelló 2) i la presentació de les noves publicacions “Memòria i vinyetes” i “Elna, la maternitat”.
 
Del 12 al 15 d’abril, ens trobareu al Palau 2 (pavelló 2, estand 43). Podreu conèixer el Servei Educatiu del Memorial i les dues noves publicacions de la institució: “Memòria i vinyetes. La memòria històrica a l’aula a través del còmic” i el llibre il·lustrat adreçat a infants i famílies “Elna, la maternitat”.

XI Trobada Pedagògica del Saló Internacional del Còmic
El 12 d’abril, a les 18.45 h, David Fernández de Arriba, autor de Memòria i vinyetes presentarà el llibre a la XI Trobada Pedagògica del Saló Internacional del Còmic.

Es tracta del vuitè volum de la col·lecció "Eines de memòria". S’adreça a professors, i està dedicat als còmics. Les onze propostes didàctiques i els articles fan d’aquest llibre una referència i una guia per a la difusió de la memòria històrica i de la novel·la gràfica entre els joves.

"Memòria dibuixada", la nova col·lecció del Memorial Democràtic
El Memorial Democràtic ha creat una nova col·lecció literària especialitzada en llibres il·lustrats i memòria històrica. Hi trobareu històries plenes de valors humans, històries de persones que van viure situacions extremes. Amb aquestes memòries volem reconèixer la valentia i l’esforç dels seus protagonistes i, alhora, transmetre aquests valors humans a les generacions presents i futures perquè puguin conèixer, reflexionar i aprendre.

Totes aquestes memòries, a més a més, deliciosament dibuixades, ens permetran endinsar-nos en aquest art de la il·lustració.

Elna, la maternitat
“La meva mare em va donar la vida i l’Elisabeth Eidenbenz, l’esperança en el gènere humà.” Sergi Barba

Elna, la maternitat, és el primer llibre de la col·lecció. Es tracta d’un conte escrit per Roser Ros, il·lustrat per Jordi Vila-Delclòs i amb un apunt històric per conèixer més a càrrec de la Maria Ojuel.
Ben aviat en Joan tindrà una germana que durà per nom Elna, un nom carregat d’història, una història que va caure en l’oblit i que els seus pares, en Ramon i la Irene, tractaran de transmetre-li durant una excursió.

Aquesta sortida ens brinda una bona ocasió per travessar les portes del vell castell d’en Bardou, a Elna, i impregnar-nos de les vivències que es van produir allà durant la primera meitat del segle passat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada