12 de març 2018

Nominats als Premis del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

El passat 5 de març va finalitzar la primera fase de votacions per als premis del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. En aquesta fase, els professionals de la historieta d'Espanya (autors, editors, distribuïdors, llibreters, fanzines, crítics i periodistes especialitzats) han votat als seus candidats en les categories de Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol/a publicada a Espanya el 2017 (10.000 euros), Autor/Autora Revelació espanyol/a del 2017 (3.000 euros, premi patrocinat per la Fundació Divina Pastora), Millor Fanzine espanyol del 2017 (1.500 euros) i Millor Obra d'Autor/Autora Estranger/a publicada a Espanya en 2017 (sense dotació econòmica). D'acord amb els vots obtinguts a partir de les votacions rebudes, s'han designat les nominacions per a cada categoria.

 


En la segona fase que ara comença, es determinarà als guanyadors de tots els premis. Aquesta tasca recau en un jurat, que basarà la seva decisió final en els 5 nominats per major nombre de vots en les categories Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol/a, Millor Obra d'Autor/Autora Estranger/a publicada a Espanya, Autor/Autora Revelació (patrocinat per la Fundació Divina Pastora) i Millor Fanzine. Per determinar el guanyador del Gran Premi el jurat tindrà en compte en les seves deliberacions a tots els noms votats en la primera fase. Aquest jurat estarà compost per Josep Maria Martín Saurí (Gran Premi del Saló del Còmic 2017), Elisa McCausland (Col·lectiu de Autores de Còmic), Anna Abella (periodista d'El Periódico de Catalunya), Pepe Gálvez (Associació de Crítics i Divulgadors de Còmics ), Ferran Velasco (llibreter especialitzat i president de la Zona Còmic de CEGAL), Jaume Vilarrubí (grup Biblioteca i Còmic del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya) i Antoni Guiral (crític, editor, guionista i comissari d’exposicions del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona).

LLISTA DE NOMINATS ALS PREMIS DEL 36 SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA

 

Autor/Autora revelació espanyol/a del 2017            

Anabel Colazo. Encuentros cercanos. Ediciones La Cúpula.
Begoña García-Alén. Nuevas estructuras. Apa Apa Cómics.
Jandro González.  La vampira de Barcelona. Norma Editorial.
Ana Penyas. Estamos todas bien. Ediciones Salamandra.
Victor Puchalski. La balada de Jolene Blackcountry. Autsaider Cómics.

Millor obra d’autor/autora espanyol/a publicada a Espanya en 2017

Encuentros cercanos de Anabel Colazo. Ediciones La Cúpula.
Estamos todas bien de Ana Penyas. Ediciones Salamandra.
Pinturas de guerra de Ángel de la Calle. Reino de Cordelia.
Roco Vargas. Júpiter de Daniel Torres. Norma Editorial.
Un millón de años de David Sánchez. Astiberri Ediciones.

Millor obra d’autor/autora estranger/a publicada a España en 2017

Arsène Schrauwen de Olivier Schrauwen. Fulgencio Pimentel.
El arte de Charlie Chan Hock Chye . Una historia de Singapur de Sonny Liew. Amok Ediciones / Dibbuks.
El club del divorcio núm. 1 de Kazuo Kamimura. ECC Ediciones.
Piruetas de Tillie Walden. Ediciones La Cúpula.
Una hermana de Bastien Vivés. Diábolo Ediciones.

Millor fanzine espanyol del 2017

Altar Mutante
Fanzipote, el fanzine más potente
La máquina de albóndigas, otro webcómic más
Los diletantes
Medievo; Medievo

Els noms dels guanyadors dels premis del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, els més prestigiosos i de major remuneració econòmica a Espanya, es donaran a conèixer el divendres 13 d'abril de 2018 durant la celebració del certamen que tindrà lloc a Fira Barcelona Montjuïc.

Els premis del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona tenen com a objectiu la promoció i reconeixement dels nostres autors, alhora que donen suport a la tasca dels editors que aposten per ells. Els guardons també volen mostrar la riquesa i diversitat del còmic que es publica a Espanya, sense oblidar als nostres joves valors i als fanzines. En suma, volen ser un reconeixement al millor publicat a Espanya en l'any 2017.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada