31 de gener 2018

Presentació del còmic "Ferrater Mora, filòsof" a Girona

Al passat desembre, des de la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona es va publicar un còmic en honor la filosof Josep Ferrater Mora, dels autors Iván García i Josep Pastells.

Avui 31 de gener a la Llibreria 22 de Girona (Carrer de les Hortes núm 22) a les 19:30, hi tindrà lloc una presentació.


Ferrater Mora, filosof, d'Iván García i Josep Pastells
52 pàgines, B/N
ISBN: 9788499844077
20€

Ens plau informar-vos de l’aparició del còmic sobre Ferrater Mora fruit del Premi que la Càtedra Ferrater Mora va convocar l’any 2016, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la mort d’aquest filòsof català. El llibre, amb guió de l’escriptor gironí Josep Pastells i amb il·lustracions d’Iván García, guanyadors del Premi Ferrater Mora, vol donar a conèixer la vida i l’obra de Ferrater Mora arribant a un públic més general, i sobretot perquè el jovent conegui l’extraordinària vida de Ferrater Mora. Del llibre se n’ha fet una edició rústica i una amb tapa dura.

Filòsof, intel·lectual a l’exili, novel·lista, escriptor, cineasta, Josep Ferrater Mora (1912-1991) és un personatge ineludible de la cultura catalana i espanyola del segle XX. No ho és menys la seva obra. Conèixer la vida i les vicissituds per les quals va haver de passar ens ajuda a fer-nos una idea de les dificultats i els reptes als quals van haver de fer front les generacions d’intel·lectuals posteriors a l’esclat de la Guerra Civil espanyola. Conèixer l’obra de Ferrater Mora ens ajuda a veure fins a quin punt el seu treball ha de ser qualificat d’extraordinari i, fins i tot, de necessari. En aquest còmic el lector trobarà una cosa i l’altra: el retrat d’un personatge únic que alhora il·lustra un temps no tan pretèrit i l’esbós d’un llegat intel·lectual extraordinari.

Podreu trobar el còmic a les llibreries, Amazon, o bé a la web de l’editorial Documenta Universitaria.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada