09 d’octubre 2017

Arriba el segon Girocòmic: Totes les activitats

Aquesta setmana, del 12 al 15 d'octubre, tindrà lloc el segon Girocòmic, la Fira del Còmic i l'Entreteniment de Girona que se situarà a les carpes annexes al Palau de Fires de Girona. 

Aquesta segona edició suposarà un salt qualitatiu i participatiu, incentivarà la presència d’expositors i augmentarà el nombre d’activitats i tallers. Enguany es duplicarà l’espai expositiu per encabir quaranta expositors i convertir-se en punt de referència i de trobada per a tots els aficionats al món del còmic i de l’entreteniment en general, a més d’incorporar zones dedicades als jocs de taula, els jocs de rol i de cartes i també i també per als videojocs, que complementaran l’oferta d’activitats: més d’una vintena de conferències, projeccions, signatures d’autors i tallers.

El certamen té un cartell estel·lar, amb figures de primer nivell. Passaran per la fira autors catalans amb projecció internacional com és el cas de Jordi Bernet, que aquest any rebrà el premi Girocòmic Ciutat de Girona, en reconeixement a la seva trajectòria professional; Pasqual Ferry, autor de Marvel als EUA, i Albert Monteys, humorista gràfic i conegut pel seu pas per El Jueves, entre molts altres.

També la fira acull autors espanyols, reconeguts mundialment. Es destaca la presència del madrileny Pedro Pérez, responsable del guió il·lustrat de Tadeu Jones, o el sevillà Jape, que té més d’un milió de seguidors al seu canal de YouTube, entre la vintena d’artistes que signaran exemplars. També estava prevista la visita de Carles Pacheco qui ha hagut d'anul·lar la seva presència per motius laborals.

El llegat de Ghibli, la connexió entre Tintín i Salvador Dalí o el protagonista creat per Hergé amb la gastronomia, les relacions còmic-cinema i còmic-sèries, la Songokumania, el paper de les superheroïnes, la sàtira, el còmic digital, Monet il·lustrat... són només algunes de les conferències programades –sis al dia de mitjana– per complementar aquest saló del còmic, que també inclou tallers per a tots els gustos. En aquest cas, tallers de sushi, de cal·ligrafia xinesa, papercraft, jocs de taula, dibuix, lettering, art digital o Shodo.

Projeccions d’anime, una zona infantil per distreure els més petits i un escenari d’exhibició d’artistes, arts marcials i cosplayers donen una idea de la dimensió d’aquesta fira cridada a convertir-se en una cita obligada dels amants del còmic.

Posem tot seguit tota la programació d'aquest segon Girocòmic:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada