30 d’agost 2017

Mortadel·lo i Filemó. Drons rodamons

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Drons rodamons
Títol original: Mortadelo y Filemón. Drones matones
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Laura Paredes
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº47
Publicat per: Ediciones B, juliol de 2017
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€

Aquest passat juliol, Ediciones B  ha publicat un nou àlbum de la col·lecció Mestres de l'Humor amb en Mortadel·lo i en Filemó com a protagonistes: Drons Rodamons!

En aquesta nova història els dos agents de la TIA tindran com a missió provant els diferents "drons" que el professor Bacteri va creant. Cada un dels aparells té les seves característiques i com ja sabem experimentar amb ells comportarà maldecaps als dos agents i també tota la gents amb qui es creuïn.

Ara bé el maldecap principal per en Mortadel·lo i en Filemó i per la TIA en general, serà quan rebin la visita de senyor Donald Trompf, el president dels Estats Juntets, afegint-hi a l'equació el president del govern espanyol. Amb drons pel mig, el resultat serà un humorístic conflicte diplomàtic.

Tot i la nova etapa d'Ediciones B, ja formant part del grup editorial Penguin Random House, ja sigui per descuit o per encara qüestió de drets, el logotip que surt a l'àlbum encara hi consta "Grupo Zeta". Podem pensar que en els propers àlbums aquest ja estarà modificat. També mencionar que hi ha hagut un canvi en la traducció. Si des de que es va recuperar la col·lecció amb Londres 2012, l'encarregada ha estat la Tina Vallès, a partir d'aquest nou àlbum se n'ocupa la Laura Paredes. 

Per altra banda, continuo recordant la discontinuïtat en la numeració. L'abril de 2015 fou publicat El tresorer amb el número 39 i el novembre de 2015, Eleccions! amb el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per Rio 2016, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per aquest ordre. Aquest àlbum, de l'abril de 2016, però va rebre el número 42; el següent àlbum publicat, El capo s'escapa!, el juliol de 2016, va rebre el número 46;  Jornalets més aviat justets..., de l'octubre de 2016, el número 44; Misèria, la Bactèria!,  del març de 2017 el número 41, i ara, amb aquest nou àlbum, Drons rodamons, ha rebut el número 47. Així encara continuen pendents per una banda el 40 i per l'altra banda el 43. Veurem en quin ordre s'aniran utilitzant aquest números en els propers àlbums.


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada