05 de juny 2017

Punt i final de l'edició en català de Bleach en el seu volum 48

El títol d'aquesta entrada ho deixa ben clar, l'edició en català de Bleach ha quedat cancel·lada en el seu volum 48.

El darrer de l'edició en català de Bleach

Per començar aquest volum es ven envoltat d'un plàstic, el motiu és que en obrir-lo ens trobem amb un cupó de descompte del 50%, amb el qual et pots emportar com a màxim 2 volums de l'edició en castellà al preu d'un.


Això ja fa sospitar i si anem al final del volum ens trobem amb la següent pàgina, mencionant també el cupó. 


Certament això ja es veia a venir, el pausat ritme de publicació per part de Panini, dos volums l'any, deixava entreveure les poques vendes que tenia. Afortunadament, per dir-ho d'alguna manera, Panini ha tingut la consideració i el detall de cancel·lar l'edició en aquest volum, el qual marca el final d'una gran etapa, que es pot considerar la primera meitat del manga. En total doncs s'han publicat en català 48 dels 74 volums de Bleach. Els 26 restants es divideixen en dues sagues, una  primera curta de 6 volums: L'agent perdut (del 49 al 54); i una segona i última de 20 volums: La guerra sanguinària dels mil anys (del 55 al 74). Sobre l'edició en castellà, Panini traurà el volum 71 aquest proper juliol.

En conclusió, arribats a aquest punt, es pot dir clarament que el manga publicat en català ha mort. Bola de drac és tot un món a part. 

Per acabar, des de ComiCat, volem agrair a tots aquells que han seguit les aventures de l'Ichigo Kurosaki en català durant aquests 48 volums, des del primer publicat per Glénat l'abril del 2007 fins aquest darrer de Panini, aquest passat maig de 2017, i també a les dues editorials, la primera per llicenciar-la i la segona per continuar-la fins on ha pogut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada