11 de febrer 2017

Es presenta Josep Maria Beà. El hombre de los mil estilos.

Josep Maria Beà és un mític dibuixant català que, amb el seu propi esforç s'ha guanyat dit qualificatiu: als seus quinze anys, després d'haver cursat estudis a l'Escola d'Arts i Oficis Artístics de Barcelona, ​​va entrar a formar part de la llegendària agència Seleccions Il·lustrades, liderada per Josep Toutain, on va aprendre l'ofici treballant per al mercat europeu. Va viatjar a París, i va ingressar a l'Académie Julian per ampliar la seva experiència pictòrica, tornant a Barcelona per col·laborar en les transgressores revistes Nueva Dimensión i Dràcula, on va intentar fusionar els seus coneixements de l'art clàssic i contemporani amb el còmic d'aquells dies, conferint-li una notable dinamització conceptual.

A la dècada dels 70, Josep Maria Beà va ser contractat per l'editor James Warren i es va convertir en el primer autor espanyol a poder desenvolupar i dibuixar els seus propis guions als Estats Units, fet pel qual va obtenir el reconeixement internacional. Va col·laborar en els primers números de la revista El Víbora, i va publicar obres com  “Historias de Taberna Galáctica”, “En un lugar de la mente”, “La Esfera Cúbica”, “La Muralla” y “Siete Vidas”. 

El dijous 16 de febrer a les 18.30 al Cercle Artístic de Sant Lluc (Mercaders, 42, Barcelona) tindrà lloc la presentació del llibre amb la presència de l'autor i de Joan Navarro. Josep Maria Beà. El hombre de los mil estilos. Trilita Ediciones, 256 pàgines blanc i negre, 24x32 cm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada