07 de novembre 2016

Mortadel·lo i Filemó. Jornalets més aviat justets...

Títol original: Mortadelo y Filemón. Sueldecitos más bien bajitos...
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Tina Vallès
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº44
Publicat per: Ediciones B, octubre de 2016
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€



Aquest passat octubre, Ediciones B ha publicat un nou àlbum de la col·lecció Mestres de l'Humor amb en Mortadel·lo i en Filemó com a protagonistes: Jornalets més aviat justets... 

En aquesta nova obra, Francisco Ibáñez, amb humor, fa un a crítica al que molta gent es veu obligada a fer per poder sobreviure, la pluriocupació en feines de merda.

La crisi ja l'havíem vista en obres anteriors com Tisorada!, ara però ha entrat de ple a la T.I.A. afectant el sou del personal amb retallades salarials a tot déu, des del mateix Súper fins als maldestres Mortadel·lo i Filemó. La missió dels dos agents no serà detenir ningú si no que serà complementar el nou sou ridiculíssim que ara rebran amb el d'altres feines que puguin anar trobant, feines amb sous també ridículs. La cosa els hi serà bastant complicat, ja no per que les feines on aniran a treballar seran poc dignes, si no per que ells tenen ja de per si la facilitat de complicar les coses quan no calen. Com ja sabem doncs la cosa els hi acabarà anant molt malament, i més quan s'hi veurà involucrat cert personatge a un pas de jubilar-se de la seva presidència estatal.

Continuo recordant la discontinuïtat en la numeració. L'abril de 2015 fou publicat El tresorer amb el número 39 i el novembre de 2015, Eleccions! amb el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per Rio 2016 publicat el passat abril, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per aquest ordre. Aquest àlbum però va rebre el número 42, el següent àlbum publicat, El capo s'escapa!, el juliol de 2016, va rebre el número 46. Ara Jornalets més aviat justets... té el número 44. Així continuen pendents per una banda el 40 i 41 i per l'altra banda el 43. Veurem en quin ordre s'aniran utilitzant aquest números en els propers àlbums. 


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada