15 d’agost 2016

Mortadel·lo i Filemó. El capo s'escapa!

Títol: Mortadel·lo i Filemó. El capo s'escapa!
Títol original: Mortadelo y Filemón. ¡El capo se escapa!
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Tina Vallès
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº46
Publicat per: Ediciones B, juliol de 2016
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€


Segurament tots recordarem la figura del Chapo Guzmán, mexicà i capo de la droga, que a finals d'any va passat va fugir d'una presó d'alta seguretat d'una manera extraordinària, tota pròpia d'una pel·lícula, això sí segons vam poder veure i llegir sense un pam de net. 

Així doncs basant-se en aquest personatge, Francisco Ibáñez ha creat el capo Osvald Mariajona, que com l'original també té la capacitat de fugir de les maneres més extraordinàries de les més importants presons. Així que ja tenim els dos agents de la T.I.A, en Mortadel·lo i en Filemó, encarregats de buscar i capturar l'Osvald Mariajona. Així que ja els tenim voltant per diversos racons del planeta buscant i regirant tot emmerdant la situació, el tant important criminal. Ara bé la cosa no serà tant senzilla, primer per que el capo sap amagar-se i escapolir-se molt bé i segon per que tindran competència, un agent del T.I.U (Tribunal d'Indagacions Ulliorelleres) també el voldrà capturar. A més a més al final de la història, hi farà aparició un polític del moment, en Donald Trompf, candidat a la presidència dels Estats Poc-separats. Com ja ens tenen acostumats, les missions no acostumen a acabar gens bé. 

Continuo recordant la discontinuïtat en la numeració. L'abril de 2015 fou publicat El tresorer amb el número 39 i el novembre de 2015, Eleccions! amb el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per Rio 2016 publicat el passat abril, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per aquest ordre. Aquest àlbum però va rebre el número 45, i aquest nou, El capo s'escapa!, el 46. Així continuen pendents per una banda el 40 i 41 i per l'altra banda el 43 i 44. Veurem que passarà en els propers àlbums. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada