13 de juny 2016

Mortadel·lo i Filemó. Rio 2016

Títol: Mortadel·lo i Filemó. Rio 2016
Títols original: Mortadelo y Filemón. Río 2016
Autor: Francisco Ibáñez
Traducció de: Tina Vallès
Col·lecció: Mestres de l'Humor nº42
Publicat per: Ediciones B, abril de 2016
Format: Cartoné, 48 pàgines, Color
Preu: 12,90€







Enguany hi tornen a haver Jocs Olímpics. En aquesta ocasió viatgem fins al Brasil, on Rio de Janeiro en serà la seva seu principal. 

Brasil és un dels països de moda, entre la crisi política en vers la destitució temporal de la presidenta Dilma Rousseff i el virus del Zika, tothom en parla, tot i així els Jocs Olímpics sembla que van aguantant. 

Així que quan hi ha un esdeveniment de gran envergadura, els dos agents de la T.I.A, sempre hi fan cap, i així tenim aquest nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó: Rio 2016. A Rio de Janeiro, els dos agents no hauran d'investigar ni la crisi política, ni el virus, ni casos de corrupció en motiu dels Jocs, si no que hauran de descobrir qui és el responsable que subministra estranys productes als atletes amb la conseqüència que perden totes les seves facultats. Ja que estan vetats a l'equip espanyol, hi hauran d'anar amb l'equip de Terra-dels-ases del Tros-del-suro (Tot i que va sense guions, crec que és més correcte posar-los-hi). A més a més ens trobem certa referència a l'aventura dedicada a Londres 2012, ja quan els dos agents saben que han d'anar als Jocs Olímpics, no en volen saber res i foten el camp a marxes forçades, evidentment els van a buscar per que facin la missió. I és que aquestes, les missions, sempre acaben malament.  

Per altra banda vull recordar que entre els dos últims àlbums publicats, hi ha un salt en la numeració: El tresorer (abril 2015) és el número 39 i Eleccions! (novembre 2015), el 45. Davant d'aquest fet que en desconec el motiu, el sentit comú per omplir aquest espai era que a partir dels nous àlbums, començant per aquest, Rio 2016, s'anessin utilitzant els números del 40 al 44, per ordre. Aquest nou àlbum però ha rebut el número 42. Així que ara tenim per una banda el 40 i 41 i per l'altra banda el 43 i 44, sense utilitzar. Veurem que passarà en els propers àlbums.


Llop Segarrenc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada