22 de juny 2016

La casa

Títol: La casa
Títol original: La casa
Autor: Paco Roca
Traducció de: Tina Vallès
Publicat per: Astiberri Ediciones, abril de 2016
Format: 136 pàgines, cartoné, color
Preu: 16€





Aquest passat abril ens va arribar una nova obra d'en Paco Roca en català, La casa. Si una cosa sap fer molt bé l'autor valencià es traslladar la vida quotidiana, allò que ens passa el dia a dia, al format de novel·la gràfica.

Tal com diu el propi títol de l'obra, és una casa l'element conductor de la història però també és també una protagonista d'aquesta. Tres germans es reuneixen un any després de la mort del seu pare a la casa d'estiueig de quan eren petits, i que juntament amb el seu pare la van anar construir, sent molt important per ell. Ara els tres han pres la decisió de vendre-la, però això, decideixen arreglar-la, però en la seva estada a la casa, per fer les pertinents obres, s'aniran trobat detalls, petits coses que els suposarà recordar els vells temps i sobre tot recordar la relació que tenia cada un d'ells amb el pare, i sobretot la importància que va tenir la casa en la vida del progenitor. D'alguna manera se n'adonen que la casa també forma part de la seva pròpia vida, de la seva essència, del qui són.

També es un petit reflex a totes aquelles famílies de classe mitjana que al seu dia, tenien la il·lusió de tenir una segona residència, en la qual hi van destinar gran part del seus estalvis, els seus esforços i suor.

És una història que sense cap mena de dubte ens hi podem sentir identificats en el moment, que igual als tres germans protagonistes, hem de gestionar i decidir que fer amb els béns que el familiar difunt ha deixat: que guardar, que llançar, i en el cas d'un habitatge com el de l'obra,que fer-ne, sobre tot per que els lligams que tindrem amb aquest, l'habitatge, possiblement seran igual de forts, que els que tenia el seu propietari, el nostre familiar. En conclusió, cada un de nosaltres, els lectors, llegirem i viurem La casa d'en Paco Roca segons les nostres pròpies experiències familiars.  


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada