03 de maig 2016

L'Esvoranc, les llegendes del Berguedà en còmic

Marta Casadesús i Fusté és la guionista i dibuixant de L'esvoranc, un interessant còmic presentat aquest passat mes d'abril inspirat i ambientat  en el Berguedà. 

En algun indret del Berguedà s’ha obert accidentalment un forat que connecta el món real amb el de les llegendes. Ara, per culpa d’aquest fet, tot de personatges imaginaris s’han escampat per la zona, alguns amb més bones intencions que els altres. Per evitar que el poble visqui atemorit sota aquestes amenaces, un peculiar grup uneix les seves forces per posar fi al desgavell de la millor manera possible.

Fent servir el còmic com a pretext per atraure l’atenció del públic més jove, es pretén immergir el lector en les llegendes i tradicions de la comarca del Berguedà i dels seus voltants, tot situant-lo en un món fantàstic d’aparença medieval i amb escenaris de la nostra geografia pel qual es passegen alguns personatges històrics. Així, de forma metafòrica, s’explica la importància del patrimoni cultural i s’intenta promoure la seva conservació. La publicació inclou també un petit dossier que serveix de suport i amplia la informació sobre alguns dels punts (personatges, llegendes, indrets) que van apareixent al llarg de la narració.

L’esvoranc. Marta Casadesús Fusté. 29,7x 21 cm. 24 pàgines. ISBN 978-84-944906-3-7. La Patumaire Edicions. A partir de 10 anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada