22 d’abril 2016

La il·lustradora Marion Fayolle serà al 34 Saló del Còmic de Barcelona

L'artista francesa Marion Fayolle visitarà Espanya per primera vegada, de la mà de Nórdica Libros, en el marc del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Després de l'èxit de Los traviesos, Fayolle arriba a la capital catalana per presentar La ternura de las piedras, una obra mestra entre el llibre il·lustrat i la novel·la gràfica, sobre la demolidora mort del seu pare.


Internet va ser l'escenari que va veure néixer a aquesta artista que, des que va publicar la seva primera obra el 2011, ha demostrat un total domini de la ironia i un humor perspicaç. A més de llibres, Fayolle acumula una llarga llista de destacables col·laboracions amb mitjans i revistes: sovint il·lustra les pàgines de The New York Times. Fins i tot va col·laborar amb la marca de roba Cotélac el 2014.

Marion Fayolle va créixer en Ardèche, un departament del sud-est de França de la regió Roine-Alps. El 2006 va ingressar a l'Escola d'Arts Decoratives d'Estrasburg, on es va graduar el 2011. Aquell mateix any, l'artista va publicar el seu primer llibre d'il·lustracions: L'homme en pièces, sota el segell editorial Michel Lagarde. Els seus treballs van anar guanyant adeptes gràcies a la seva difusió per Internet.

El 2012 va veure la llum la seva segona peça editorial: Le ableau (Julien Magnani), i després va publicar Nappe comme neige, un diccionari il·lustrat construït amb un principi simple: si les paraules comencen amb la mateixa lletra, contenen la mateixa forma. Podeu seguir-la per Twitter al compte @marionfayolle i a través del seu bloc http://marionfayolle.canalblog.com.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada