05 d’abril 2016

Editors internacionals tornen al Saló del Còmic de Barcelona a la recerca de nous talents

Des de fa més d'una dècada, el Saló Internacional del Còmic de Barcelona dóna l'oportunitat als autors per mostrar el seu treball a editors nacionals i estrangers. És la contribució que realitza FICOMIC per ajudar a trobar sortides professionals als creadors.

Aquesta iniciativa té com a finalitat facilitar que els autors publiquin directament al mercat nacional i internacional. El Saló dedica una part important de recursos a aquesta activitat, atès que els editors estrangers són convidats directament per l'organització del certamen i es construeix un espai específic perquè tinguin lloc les entrevistes. Aquest any ja tenim confirmada la participació de representants de les editorials estrangeres Dargaud, Glénat-Vents d'Ouest, IDW Publishing i Vertigo.


Com ha passat els últims anys, qualsevol autor tindrà la seva oportunitat en les entrevistes professionals. L'objectiu és que els editors vegin tots els portafolis lliurats. Per a això, els autors han de portar directament al Saló del Còmic fotocòpia dels seus treballs i projectes i dipositar-los a les safates dels editors participants de la seva elecció. Cada portafoli (només còpies i en grandària A4) ha d'incloure nom i cognoms, correu electrònic i un telèfon de contacte. Els editors decidiran, un cop revisats els portafolis, a quins autors rebran per a l'entrevista professional. Els portafolis es retornaran als seus autors si estan degudament identificats a la coberta.

A més dels editors estrangers, les biografies dels quals es detallen a continuació, estaran presents en aquesta nova edició de les entrevistes professionals els editors dels segells espanyols Astiberri Ediciones, Ediciones Babylon, Ediciones La Cúpula, Fandogamia, Grafito Editorial, Penguin Random House i Planeta Cómic..

Biografies dels editors estrangers participants:

Olivier Galli (Glénat-Vents d'Ouest)
Olivier Galli s'enamora del còmic freqüentant la jove i recent inaugurada llibreria Bédulle (que amb el temps es dirà Soleil), participant en les primeres edicions d'esdeveniments existents i creant per a si mateix una enorme col·lecció de còmics de la Marvel. Un cop finalitzats els seus estudis de llengües i comerç internacional, començarà a treballar en el còmic en BD, com a responsable de drets estrangers, i entrarà a formar part de Glénat el 2004. Des de llavors està en contacte amb els millors editors estrangers, europeus i mundials. El 2014 s'ocupa cada vegada més de la compra de drets de novel·les gràfiques i còmics, havent publicat des de llavors una desena de títols originaris d'Itàlia, EUA, Alemanya o Brasil. Olivier Galli parla anglès, italià i una mica de coreà.

Philippe Ostermann (Dargaud)
Philippe Ostermann és el director general i director editorial de Dargaud. Entre d'altres, és l'editor d'autors de la talla de Manu Larcenet, André Juillard o Clara Bretécher, així com de les sèries Lucky Luke o Bill i Bolita. Després de deu anys treballant a premsa per a un setmanari cultural, el 2000 s'incorpora a Éditions Dargaud per treballar com a editor a les ordres de Guy Vidal. Especialment, participa en el desenvolupament de la col·lecció Poisson Pilote i en el llançament de múltiples sèries, com Los combates cotidianos i El retorno a la tierra, de Manu Larcenet o El gato del rabino, de Joann Sfar.

Ted Adams (IDW Publishing)
Ted Adams és el CEO i editor d’IDW Publishing i el CEO d’IDW Media Holdings. Adams negocia ofertes de cinema i televisió de la companyia, incloent 30 días de oscuridad. El 2013, IDW va posar en marxa una divisió d'entreteniment, que desenvolupa les seves còmics per a la televisió. Ted Adams també ha negociat dotzenes de llicències de còmics, incloent CSI, 24, Transformers, G.I. Joe, Star Trek, i My Little Pony. IDW ha rebut el premi "Editor de l'Any" cinc vegades per part de Diamond Comic Distributors, a més de dotzenes de premis Eisner i Harvey. Els còmics d’IDW apareixen regularment en llista de best-sellers del New York Times. Ted Adams desenvolupa i supervisa l'execució dels plans estratègics de creixement de IDW Media Holdings.

Ellie Pyle (Vertigo)
Ellie Pyle és actualment editora del segell Vertigo a DC Entertainment, on ha editat títols com Lucifer, American Vampire, Unfollow i Jacked. Anteriorment havia treballat per a Marvel Comics com a editora, en títols com el Daredevil de Mark Waid, Viuda Negra, Avenging Spiderman, Fearless Defenders, i com a assistent d'editor de The Amazing Spider-Man i Superior Spider-Man.
Està llicenciada per la Universitat de Drexel, i té un Màster en Belles Arts per la Savannah College en Art i Disseny.

Font: Ficomic 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada