14 de gener 2016

Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia es pot veure a Televisió de Catalunya

Ahir es va emetre a 60 minuts de Televisió de Catalunya el documental Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia. Amb la direcció de Stephanie Valloatto i una producció d'OÏOÏOÏ Productions i Cinextra Productions va ser presentat a la selecció oficial al Festival de Canes 2014. 

Dotze llunàtics adorables, captant el més còmic i el més tràgic en els quatre cantons de la Terra. Són dibuixants que arrisquen la vida per defensar la democràcia, amb un somriure a la cara i un llapis com a única arma.

Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia (Caricaturistes, fantassins de la democratie) és un documental que examina l'estat de la democràcia al món a través de les experiències atrevides i divertides de dotze dibuixants que defensen la llibertat d'expressió en els seus respectius països -França, la Xina, els Estats Units, Rússia, Veneçuela, Mèxic, Algèria, Tunísia, Israel, Palestina, Costa d'Ivori i Burkina Faso- parlant sobre temes tan complexos com la religió, l'economia, les finances, la política, la guerra, etc. Els caricaturistes posen a prova permanentment el grau de democràcia als seus països i col·locant-se en primera línia, esdevenen els soldats d'infanteria de la democràcia.

El documental es capbussa en la vida quotidiana d'aquests dibuixants i ret homenatge a uns homes i unes dones que són alhora periodistes, artistes, humoristes i combatents que, amb la seva implicació, donen una lliçó d'humanitat i valor al món sencer.

El reportatge es pot recuperar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada