06 de juliol 2015

Vikings

Títol: Vikings
Autors: Varis autors
Publicat per: Sudando Tinta Ediciones, abril de 2015
Format: Rústic, 134 pàgines, Color i B/N
Preu: 4,5€



Vikings és l'ultim còmic que vaig comprar al passat Saló del Còmic. Aquest com a fanzine fou publicat i vengut pels mateixos autors a l'estand de l'Escola Joso. Va ser editat en dues llengües, en català i en castellà, evidentment em vaig quedar amb la versió catalana, la qual va ser més venguda que l'altra, fent que em costés trobar algun autor amb algun exemplar en català a disposició.

El motiu de la seva compra és que un dels seus autors, principalment com a guionista en varies històries, és en Gargotaire, company d'aquest blog.  

El mateix títol ja indica quina és la temàtica central, els víkings, aquell poble escandinau format per guerrers i grans navegants, que es dedicaven a saquejar el que trobaven al llarg de la costa. Cada autor, sigui dibuixant o guionista, o les dues coses, a les seves respectives històries, hi ha posat el seu propi estil, donant a lloc diverses històries, les qual he gaudit i m'han satisfet.     

A part de les històries, de varies pàgines, també hi ha tires còmiques i diverses il·lustracions, aquestes d'altres autors.

Ja que al principi he mencionat que se n'havia fet dues edicions, a part del títol (Vikings i Vikingos), aquestes es diferencien pel dibuix de la portada, la qual l'elegida per la versió en català (la que podeu veure com imatge de l'entrada) es obra d'en Victor García, qui va posar color al còmic Lliures o Morts.

Per conèixer una mica el proces creatiu de Vikings visiteu el blog d'en Pau-B "Gargotaire", Gargots, on el veureu segons el seu punt de vista.

Ah! I per si no ho sabíeu, els cascs del víkings no portaven banyes!

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada